Wanneer komt ‘The Rookie’ seizoen 5 op Netflix?

The Rookie is een populaire serie, waarvan er inmiddels vier seizoenen te bingen zijn op Netflix. Maar zoals je misschien wel weet, is er op Videoland al een vijfde seizoen verschenen. Mocht je nou geen abonnement hebben op deze streamingdienst, dan vraag je je misschien wel af wanneer The Rookie seizoen 5 naar Netflix komt. Wij zochten het voor je uit.

Komt ‘The Rookie’ seizoen 5 naar Netflix? En wanneer?

De populaire Amerikaanse politieserie The Rookie wordt massaal gebinged op Netflix. In december 2023 verschenen de eerste vier seizoenen bij de streaminggigant, een jaar nadat de afleveringen van het vierde seizoen werden uitgezonden in de Verenigde Staten. De uitzendrechten lijken dus minstens een jaar bij de Amerikaanse distributeur te blijven.

De kans is daarom groot dat seizoen 5 ook precies een jaar na verschijning te streamen is. Dat zou dan in mei 2024 zijn. Helaas is dit allemaal nog niet bevestigd door de streaminggigant, dus we zullen de officiële informatie nog even moeten afwachten.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Komt er een ‘The Rookie’ seizoen 6?

Goed nieuws, want The Rookie komt nog een keer terug. In april 2023 werd al aangekondigd dat er ook een zesde seizoen gemaakt ging worden. In Amerika zal dit seizoen op 20 februari 2024 van start gaan. We verwachten het daarom op z’n vroegst pas in 2025 op Netflix te kunnen bingen.

Met een VPN nu al via ABC en Hulu in Verenigde Staten te zien

Er is een groep mensen die een VPN gebruikt om naar de nieuwste afleveringen van The Rookie te kijken. Momenteel blijkt dat namelijk mogelijk te zijn, zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland wanneer je geen toegang hebt tot de beschikbare streamingdiensten. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken.

In een notendop werkt het heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien normaal gesproken niet vanuit Nederland of een andere locatie kunt bekijken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ABC uit de Verenigde Staten kiezen, een kanaal dat de nieuwste afleveringen van de serie online gratis uitzendt. Een week na de tv-uitzending komen ze gratis online beschikbaar, maar je kunt ook al eerder dan dat via Hulu in de USA kijken (kosteloze proefperiode van een 7 dagen). Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. In een paar simpele stappen werkt het als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op de Verenigde Staten
  3. Ga direct naar The Rookie bij ABC en begin met kijken! 🍿

Meer informatie over de serie

Veertiger John Nolan besluit het roer om te gooien en gaat bij de politie van Los Angeles. Als oudste rookie binnen de politiemacht moet hij zich keihard bewijzen. Blijft John dankzij zijn humor en gedrevenheid toch overeind?

TitelThe Rookie
Jaar2018-
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
CategorieKomedie, Misdaad, Drama
RegisseurAlexi Hawley
CastNathan Fillion, Alyssa Diaz, Richard T. Jones, Titus Makin Jr., Melissa O’Neil, Eric Winter, Afton Williamson, Mercedes Mason

Synopsis: Videoland

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.