Oorlogsfilm ‘Resistance’ (2020) over waargebeurd verhaal scoort flinke kijkcijfers op Pathé Thuis

Een waargebeurd verhaal als inspiratiebron maakt een oorlogsfilm altijd extra indrukwekkend. In één van de populairste films op Pathé Thuis van dit moment—Resistance—wordt het verhaal van Marcel Marceau verteld door de hoofdrolspeler Jesse Eisenberg. De film is sinds 1 september 2021 te zien op de streamingdienst.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Resistance (film, 2020) is sinds 1 september 2021 te zien bij Pathé Thuis

Pathé Thuis trapte september op de eerste dag van de maand af met een aantal nieuwe films, waaronder de actiefilm Seized (2020) met Scott Adkins en de oorlogsfilm Resistance (2020) met Jesse Eisenberg. Al snel bleek de laatstgenoemde titel een welkome toevoeging te zijn, want in de Top 10 van meest bekeken films op Pathé Thuis staat de film in week 37 op de vijfde plaats.

Resistance is op het moment van schrijven niet te bekijken op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland of een andere SVOD-streamingdienst. Wie de film graag zou willen zien, kan hem nu huren bij de streamingdienst voor €4,99. Ook kun je ervoor kiezen om de film voor €9,99 te kopen. Bekijk Resistance nu hier bij Pathé Thuis.

Gebaseerd op een waargebeurd oorlogsverhaal

Wist je dat Resistance is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dus op de moedige reddingsacties van een echte oorlogsheld? Marcel Marceau, geboren als Marcel Mangel, stond bekend als Frans acteur en mime speler onder de naam ‘Bip the Clown’. Hij leefde van 22 maart 1923 tot 22 september 2007. In zijn leven na de oorlog opende hij onder andere een pantomime school in Parijs, won hij een Emmy Award en werd hij geëerd met de Ordre National du Mérite in 1998.

Hoofdrol voor Jesse Eisenberg als Marcel Marceau

Voor veel kijkers zal Jesse Eigenberg, de hoofdrolspeler die het verhaal van Marcel Marceau vertelt, een herkenbare acteur zijn. Hij heeft inmiddels al meerdere toptitels op zijn naam staan. Zo vertolkte hij bijvoorbeeld de rol van Mark Zuckerberg in The Social Network (2010). Daarnaast speelt hij in de Zombieland-films de rol van Columbus en is hij Lex Luthor in Zack Snyder’s Justice League (2021) en J. Daniel Atlas in Now You See Me 1 & 2.

Verder schittert Jesse Eisenberg op Pathé Thuis nog bijvoorbeeld in de films Cafe Society (2016), The Art of Self-Defense (2019), American Ultra (2015), To Rome With Love (2012) en leende hij zijn stem voor Rio 1 & 2.

Verhaal, details en trailer van Resistance (2020)

De mime speler, Marcel Marceau, zet alles op alles om samen met een groep Joodse padvinders en het Franse verzet de levens van tienduizend Joodse weeskinderen te redden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Jaar: 2020
Soort: Film
Categorie: Oorlog, Drama, Biografie, Geschiedenis
Duur: 1 uur en 57 minuten
IMDb: 6,4 uit 5.800 stemmen
Regisseur & schrijver: Jonathan Jakubowicz
Cast: Jesse Eisenberg, Clémence Poésy, Bella Ramsey, Edgar Ramírez
Kijken: Bekijk direct bij Pathé Thuis