Alle ‘The Purge’-films in de juiste volgorde (en waar je ze online kijkt)

Ieder jaar is er één dag waarop alle misdaden legaal zijn… dus ook het vermoorden van mensen. Dit is het concept van de welbekende The Purge-films. Er zijn inmiddels vijf delen, dus als je een marathon gaat houden, is het wel handig om te weten wat precies de chronologische volgorde van alle The Purge-films is. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘The Purge’-films

In 2013 werden we getrakteerd op de allereerste The Purge. We volgden een gezin dat in hun eigen huis werd aangevallen tijdens de jaarlijkse ‘Purge’. Inmiddels staat de teller op vijf delen én een serie. Goed om te weten is dat er twee manieren zijn om de The Purge-films te bingen: op volgorde van releasejaar en op chronologische volgorde. De reeks duikt namelijk terug in de tijd en dus klopt de tijdlijn niet helemaal als je de films kijkt in de volgorde waarin ze op het witte doek verschenen. Hieronder zetten we beide manieren op een rijtje.

‘The Purge’ op volgorde van releasedatum

Allereerst is het handig om even een overzicht te hebben van alle films die er zijn. Hieronder vind je een lijst van de films op volgorde van releasedatum.

VolgordeTitelReleasejaar
1The Purge2013
2The Purge: Anarchy2015
3The Purge: Election Year2016
4The First Purge2018
5The Purge (serie)2018-2019
6The Forever Purge2021

‘The Purge’ in chronologische volgorde kijken

Het beste is natuurlijk om al deze films in chronologische volgorde te kijken. Maar waar begin je dan? In The First Purge gaan we helemaal terug naar het begin, naar de allereerste Purge. Als je dus de chronologie wil volgen, kun je hiermee het beste beginnen. Hieronder zie je de complete kijkvolgorde:

VolgordeTitelReleasejaar
1The First Purge2018
2The Purge2013
3The Purge: Anarchy2014
4The Purge (serie)2018-2019
5The Purge: Election Year2016
6The Forever Purge2021

Komt er nog een ‘The Purge’-film?

Met een marathon ben je dus wel even zoet, zeker omdat er ook een serie van twee seizoenen op je kijklijst kan. Maar is het verhaal van The Purge nu eigenlijk helemaal klaar, of komt er meer? We hebben goed nieuws: een zesde films staat namelijk op het programma. Dit moet wel het allerlaatste deel van de franchise worden. En fans kunnen ook rekenen op de terugkeer van Leo Barnes, het personage van Frank Grillo. Verdere details zijn er nog niet naar buiten gebracht. We houden je natuurlijk op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Waar zijn alle ‘The Purge’-films te bekijken?

Er zijn verschillende video on demand-platforms waar je de The Purge-films kunt kijken: onder meer SkyShowtime en de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis.

Bij die tweede kun je de films zonder abonnement huren of kopen. Koop je de films, dan blijven ze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je ze zo vaak bekijken als je wilt. Als je kiest voor huren, heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. SkyShowtime biedt op zijn beurt alle films aan zonder aanvullende kosten. Ook op Netflix en Prime Video kun je bepaalde delen kijken.

→ Zin in een marathon? Bekijk direct The Purge-films op SkyShowtime 🍿

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de The Purge-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Verhaal en trailer van ‘The Purge’

De familie Sandin biedt onderdak aan een jonge man die op zoek is naar hulp, maar wordt hierdoor zelf doelwit van de groep moordenaars die de man achtervolgt.


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.