‘Peter Pan & Wendy’ is deze maand te zien (en dit moet je allemaal weten)

Binnenkort mogen we ons opmaken voor een spectaculaire reis naar Neverland. Deze maand is het namelijk zover en verschijnt de langverwachte live-actionverfilming Peter Pan & Wendy op Disney+. Maar waar gaat het verhaal nu precies over, welke acteurs spelen de grootste rollen en welke releasedatum kunnen we noteren in onze agenda? In dit artikel vertellen we je alles wat we weten over de film.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waar gaat de film ‘Peter Pan & Wendy’ over?

Er zullen maar weinig mensen zijn die het verhaal van Peter Pan niet kennen. Het boek Peter and Wendy van auteur J.M. Barrie is al sinds 1904 in de omloop, maar het meest bekend werd het jongetje natuurlijk door de animatiefilm Peter Pan uit 1953. Daar verschenen al een aantal remakes op, waaronder Steven Spielbergs Hook (1991) en nu dus de Disney-adaptatie Peter Pan & Wendy (2023).

In deze versie van regisseur David Lowery (Pete’s Dragon) volgen we Wendy Darling, een meisje dat bang is om haar kindertijd achter zich te laten. Samen met Peter Pan, Tinkerbell en Wendy’s broers reist ze naar Neverland, waar ze Captain Hook ontmoet. Dit is volgens Disney+ “het begin van een spannend en gevaarlijk avontuur dat Wendy’s leven voor altijd zal veranderen”. Klinkt goed!

Wie zitten er in de cast van de film?

Een van de meest verrassende namen die je in de castlijst van Peter Pan & Wendy terugziet is die van Jude Law. Hij kruipt voor de live-actionremake in de huid van Captain Hook. De Oscar-genomineerde acteur was eerder te zien als de jonge Albus Dumbledore in de Fantastic Beasts-reeks, maar deze keer mag hij dus de rol van de slechterik op zich nemen. Leuk! Wel goed om te weten: anders dan in andere Peter Pan-films levert dit Jude Law géén dubbelrol op. Vaak worden Captain Hook en Mr. Darling namelijk gespeeld door dezelfde acteur, maar dat is deze keer dus niet het geval. Als Mr. Darling is namelijk Alan Tudyk (Rogue One: A Star Wars Story) te zien.

Naast Law en Tudyk schittert nieuwkomer Alexander Molony. Dit is de eerste grote rol van de Brit en dat is bijzonder, want hij mag direct in de huid van Peter Pan kruipen. Wendy wordt gespeeld door Ever Anderson, de dochter van Resident Evil‘s Milla Jovovich en regisseur Paul W.S. Anderson. Zij draait al iets langer mee. Zo werkte ze met haar ouders samen voor Resident Evil: The Final Chapter en kun je haar kennen van de Marvel-film Black Widow. Als Tinkerbell is Yara Shahidi te zien, die onder andere bekend is van black-ish.

Wanneer komt ‘Peter Pan & Wendy’ op Disney+?

Deze maand is het zover en dus kan het aftellen gaan beginnen. Peter Pan & Wendy arriveert op vrijdag 28 april op Disney+. We snappen dat je daar erg naar uitkijkt, maar midden in de nacht klaar gaan zitten heeft helaas geen zin.

De film verschijnt in Nederland namelijk pas om 09:00 uur ‘s ochtends. Dit komt door de verschillende tijdzones—in bepaalde delen van Amerika is het dan nét 12:00 uur ‘s nachts, zo ook op de plek waar het hoofdkantoor van The Walt Disney Company zich bevindt. Op het moment dat het daar 28 april wordt, wordt de gloednieuwe film dus in de hele wereld live gezet. Wij moeten er gevoelsmatig dus íéts langer op wachten.

📺 Je tot die tijd vermaken? Disney+ zet in april nog veel meer leuke titels live. Je vindt een overzicht van alles wat er deze maand aankomt in onze lijst met nieuwe films en series op Disney+ per maand.

Zijn er eigenlijk al beelden van de film?

Jazeker! Onlangs heeft Disney+ eindelijk de officiële trailer van de langverwachte Peter Pan-film met ons gedeeld. Hieronder bekijk je de spectaculaire eerste beelden.

Peter Pan & Wendy | Officiële Trailer (ondertiteld) | Disney+

Streaminginformatie over de film

TitelPeter Pan & Wendy
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 46 minuten
TaalEngels
CategorieFantasy, Actie, Avontuur
RegisseurDavid Lowery
CastJude Law, Alexander Molony, Ever Anderson, Yara Shahidi, Alyssa Wapanatâhk, Joshua Pickering

Veelgestelde vragen

  • Wanneer komt ‘Peter Pan & Wendy’ op Disney+?

    De langverwachte live-actionverfilming Peter Pan & Wendy zal op vrijdag 28 april verschijnen op Disney+.

  • Waar kan ik de film ‘Peter Pan & Wendy’ online kijken?

    Peter Pan & Wendy zal in Nederland enkel op Disney+ te bekijken zijn en niet op andere streamingdiensten als Netflix, HBO Max en Amazon Prime Video, omdat het een Original-film van het video on demand-platform is.


Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.