Pathé Thuis Top 100: de populairste films van 2021

Het einde van het jaar is altijd het perfecte moment om de leukste jaaroverzichten naar buiten te brengen. Naast Spotify Wrapped en het jaaroverzicht van het NOS Journaal is de Pathé Thuis Top 100 van 2021 natuurlijk een must-see voor de échte filmliefhebber.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Pathé Thuis laat weten: deze 100 films werden het meest bekeken in 2021

Net als vorig jaar leek het Pathé Thuis leuk om een collectie in het leven te roepen waarin de 100 populairste films van 2021 werden uitgelicht. En dat blijkt zeker geen eentonige lijst te zijn vol ’tieten-schieten-helikopters’ films.

We vinden in deze Top 100 bijvoorbeeld allerlei splinternieuwe titels als Godzilla vs. Kong (2021), The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021) en Niks Vreemds Aan (2021), maar er zijn ook wat klassiekers die weer op weten te duiken. Zo staan Intouchables (2011), Titanic (1997) en de Harry Potter-films ook hoog in de lijst. Verder vinden we een gevarieerde mix terug van romkoms, Blockbusters, Nederlandse titels, actiefilms, thrillers en nog veel meer soorten films.

Je ziet dat vooral films die niet op andere Nederlandse videodiensten te zien zijn hoog weten te scoren op Pathé Thuis. Kijkers zien dat deze TVOD-dienst bij een (voorlopig) gebrek aan HBO Max en vanwege lockdowns gesloten bioscopen een uitkomst is om een film eenmalig te huren of kopen.

Dit zijn de 10 populairste films uit de lijst

10. Mortal Kombat (2021)

Cole Young verdient zijn geld als MMA-vechter en wordt achtervolgd door Sub-Zero én een groep huurmoordenaars. Samen met de sterkste vechters op aarde neemt hij het op tegen hun vijanden uit Outworld in een ultieme strijd om het universum.

9. Raya en de Laatste Draak (2021)

De eenzame krijger Raya gaat vastbesloten op zoek naar de laatste legendarisch draak. Er is een kwade kracht die de wereld van Kumandra bedreigt. Kan Raya de draak op tijd vinden?

8. Zack Snyder’s Justice League (2021)

Zack Snyder’s director’s cut. Bruce Wayne is vastbesloten om de ultieme opoffering van Superman niet voor niets te laten zijn. Daarom maakt hij met Diana Prince een plan om een team van meta-mensen samen te stellen.

7. Casanova’s (2020)

De onzekere en timide journalist Bas moet undercover gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren, die beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova’s.

6. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Harry heeft zich altijd buitengesloten gevoeld door zijn familie. Op zijn elfde verjaardag verneemt hij dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren. Ook hij beschikt over magische krachten en mag daarom naar school op Hogwarts.

5. Wonder Woman 1984 (2020)

Diana werkt als antropologe en probeert haar activiteiten als Wonder Woman geheim te houden. Wanneer Maxwell Lord haar instituut bezoekt, komt hij met behulp van collega Barbara Ann Minerva in het bezit van een mysterieuze Dreamstone.

4. After We Collided (2020)

Hardin Scott en Tessa Young verwerken hun break up op hun eigen manier. Terwijl Hardin terugvalt in slechte gewoontes heeft Tessa nieuw zelfvertrouwen gekregen en begint ze aan haar droomstage.

3. De Beentjes van Sint-Hildegard (2019)

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan.

2. Tenet (2020)

Een geheim agent heeft als missie een derde wereldoorlog voorkomen. Een belangrijk onderdeel van de operatie is het mysterieuze sleutelwoord ‘Tenet’.

1. The Little Things (2021)

Hulpsheriff van Kern County Joe “Deke” Deacon wordt naar Los Angeles gestuurd om bewijs te verzamelen. Dat had een routineklus moeten zijn, maar hij raakt betrokken bij de zoektocht naar een seriemoordenaar die de stad onveilig maakt.

Bekijk de volledige Top 100 van de best bekeken films op Pathé Thuis in 2021

Ben je ook benieuwd naar de nummers 11 tot en met 100? Neem dan vooral zelf even een kijkje in de hitlijst van de streamingdienst. Hier op de officiële website van Pathé Thuis vind je een overzichtelijke lijst met de meest bekeken films van dit jaar. Heb je er al veel gezien of voeg je er direct een paar toe aan je kijklijst? Veel streamplezier!


Synopsissen: Pathé Thuis