Wanneer is ‘Outlander’ seizoen 7 te zien in Nederland?

Het is momenteel een van de populairste series die er is: Outlander. De eerste zes seizoenen zijn op Netflix en Ziggo Movies & Series te bekijken. Maar hoe zit het eigenlijk met het vervolg? Komt er een zevende seizoen? En wanneer is Outlander seizoen 7 te zien in Nederland? In dit artikel delen we alles wat we tot nu toe weten.

Wanneer is ‘Outlander’ seizoen 7 te zien in Nederland?

Eind december heeft de Amerikaanse zender STARZ de teaser van Outlander seizoen 7 met ons gedeeld. Naast een spectaculaire minuut vol nieuwe beelden maakten ze hiermee ook de releaseperiode duidelijk: in de zomer van 2023 kunnen we nieuwe afleveringen verwachten.

Inmiddels weten we ook wanneer het precies zover is. Ziggo Movies & Series heeft bekendgemaakt dat de eerste aflevering op maandag 19 juni verschijnt, waarna we kunnen genieten van wekelijkse episodes op de maandag. Netflix-kijkers moeten als het goed is langer wachten; voor hen zal het waarschijnlijk pas in juni van 2024 zover zijn.

Goed om te weten is dat het zevende seizoen uit twee delen bestaat. Deel 1 bevat de eerste acht afleveringen en start dus in juni. Wanneer het tweede deel, met de overige acht afleveringen, verschijnt is nog niet bekend.

Waar gaat het verhaal van ‘Outlander’ over?

Claire en Jamie hebben samen een thuis opgebouwd op Fraser’s Ridge. Nu moeten ze hun thuis verdedigen, niet alleen tegen krachten van buitenaf, maar ook tegen de toenemende conflicten binnen de gemeenschap die ze onder hun hoede hebben.

TitelOutlander
SoortSerie
Jaar2014-
Seizoenen8 seizoenen
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 153.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakerRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Komt er een Outlander seizoen 8 of is S7 het laatste seizoen van de serie?

Onlangs heeft STARZ bekendgemaakt dat een achtste seizoen er ook gaat komen. Dit deden ze door middel van onderstaand Twitterbericht. Wel is het belangrijk om te weten dat dit het laatste seizoen van de serie zal zijn. Na deze tien afleveringen is het dus klaar met Outlander.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Ziggo Movies & Series

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.