Netflix kijken in het buitenland: zo doe je dat

Heb jij al vakanties op de planning staan? Of woon je misschien wel (tijdelijk) in het buitenland? Dan wil je waarschijnlijk weten hoe het zit met het kijken naar je favoriete streamingdienst. In dit artikel vertellen we je alles over Netflix in het buitenland kijken en laten we je weten hoe het binnen én buiten Europa zit.

— Klik om te springen op deze pagina —
🌍 Netflix kijken binnen Europa
🌏 Netflix kijken buiten Europa

Netflix kijken binnen Europa

We hebben goed nieuws, want Netflix is gewoon te ontvangen in het buitenland. In meer dan 190 landen in de streamingdienst beschikbaar, dus dikke kans dat je op je vakantielocatie binnen én buiten Europa gewoon kunt kijken. Blijf je in Europa (de Europese Unie), dan blijft het aanbod van films en series bovendien ongewijzigd. Alle titels uit je kijklijst zijn dus gewoon beschikbaar en je kunt altijd series verder kijken.

Netflix kijken buiten Europa

In landen buiten Europa kunnen andere regionale licentieovereenkomsten gelden. Dit betekent dat Netflix titels soms slechts voor bepaalde landen of regio’s aangekocht heeft. Het zou dus kunnen zijn dat gedownloade titels of films en series uit je kijklijst op je vakantielocatie ineens niet meer beschikbaar zijn. Gelukkig is er een manier om dit op te lossen. Het is namelijk mogelijk om je complete Netflix-bibliotheek ook buiten Europa te bekijken. Hiervoor heb je een goede VPN nodig, ook wel Virtual Private Network genoemd.

Hiermee wordt de verbinding tussen jouw apparaat en het internet versleuteld om jouw veiligheid en privacy te waarborgen. Vervolgens kun je zelf instellen welk locatiesignaal je apparaat afgeeft. Je apparaat heeft altijd een IP-adres waarmee geïdentificeerd kan worden op welke fysieke locatie je je bevindt, maar de VPN-verbinding leidt dat adres om. Zo kan een andere website denken dat je je op een andere plek bevindt. In Nederland bijvoorbeeld, zodat je toch je reguliere Netflix-aanbod in het buitenland kunt ontvangen. In een paar simpele stappen werkt dit als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Open de app of website van Netflix en begin direct met kijken 📺

Invloed van de nieuwe Netflix-regels

Je hebt vast wel gehoord en gemerkt dat je je Netflix-account niet meer met andere mensen kunt delen die niet op hetzelfde adres wonen. Maar hoe zit dat dan op vakantie? Gelukkig kun je je account gewoon in het buitenland gebruiken. Eén voorwaarde is wel dat je je Netflix één keer per maand (31 dagen) met je thuisnetwerk moet verbinden.

Ben je dus langer op vakantie of woon je een tijdje in het buitenland, dan moet je voor een andere oplossing gaan. Je kunt dan bijvoorbeeld je primaire locatie bijwerken of aan iemand thuis vragen om je apparaat opnieuw te registeren.


Afbeelding ter illustratie

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.