Netflix taalinstellingen stap voor stap aanpassen

Naast het instellen van een leuke avatar of het aanpassen van het design van je ondertiteling zijn er nog veel meer opties om je account in te richten naar je eigen voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig je taalinstellingen wijzigen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat stap voor stap doet en wat voor voordelen het heeft om je taalinstelling bijvoorbeeld van Nederlands naar Engels aan te passen.


Op de Instagram, Twitter en Facebook pagina van Streamwijzer kom je als eerste te weten welke films en series nieuw op Netflix komen of juist verdwijnen.

Streamwijzer social media

Netflix taalinstellingen stap voor stap aanpassen

Benodigde tijd: 2 minuten

Hoe kan je de taalinstellingen van je Netflix account aanpassen?

 1. Ga naar de website van Netflix.

  Log hier met je gegevens in op je account.

 2. Ga rechts bovenin naar je account.

  Hier klik je op het menu onder het icoontje op Account.

 3. Klik op Taal.

  Dit vind je onder het kopje Mijn Profiel.

 4. Selecteer je voorkeurstaal.

  Bevestig je keuze door op Opslaan te klikken.

Je nieuwe taalinstelling is nu doorgevoerd voor het gebruikersprofiel waarmee je het hebt aangepast.

Waarom zou je je taalinstelling van Nederlands naar Engels aan willen passen?

Onderzoek van Streamwijzer heeft uitgewezen dat een deel van de Netflix-kijkers in Nederland toegang heeft tot een kleiner aanbod van titels. Dit is afhankelijk van de taalinstellingen van het profiel van de gebruiker. Vooral bij series is het verschil groot. Ruim 6% van de series in het Netflix aanbod is momenteel niet beschikbaar voor kijkers met Nederlandse profielinstellingen ten opzichte van kijkers met Engelse profielinstellingen.

Kan de taalinstelling verschillen per gebruikersprofiel binnen een account?

Je kan per gebruikersprofiel binnen je account een andere ingestelde taal hebben. Wil je dus graag je account in het Nederlands houden, maar wel toegang hebben tot alle extra series? Maak dan een nieuw profiel aan, noem deze bijvoorbeeld “Engels”, en kijk direct via dit profiel alle extra beschikbare titels!