Déze 5 Nederlandse romcoms verschijnen dit jaar in de bioscoop

Liefhebbers van Nederlandse films, opgelet! Je zult dit jaar nog een aantal bezoekjes aan de bioscoop moeten plannen, want er staan weer heel wat titels op het programma. Wij zetten in dit artikel 5 nieuwe Nederlandse romcoms die je in 2024 niet mag missen voor je op een rijtje.

5x Nederlandse romcoms die in 2024 uitkomen

5. Bed & Breakfast (2 mei)

Het is al bijna tijd voor de eerste nieuwe Nederlandse romcom: Bed & Breakfast. Op 2 mei kun je hier al voor naar de bioscoop. De film komt van de makers van Zwaar Verliefd! en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, dus dat belooft alvast veel goeds. We duiken in het verhaal van workaholic Sarah, die zichzelf op een dag gedwongen voelt om ontslag te nemen. Niet wetende wat ze met haar leven aan moet, laat ze zich overhalen om op de B&B van haar tante te passen. In het Groningse dorp voelt ze zich in eerste instantie totaal niet thuis, maar dat verandert snel als ze twee mogelijke love interests ontmoet.

4. Expeditie Cupido (18 juli)

Expeditie Robinson meets Temptation Island in de nieuwe komedie Expeditie Cupido. Een groep deelnemers is voor een romantisch reality-programma naar een tropisch eiland gevlogen. Maar als een orkaan over het land raast, zullen ze moeten samenwerken om écht te overleven. WW Entertainment kondigt de titel aan als “een avontuurlijke over-the-top film vol humor en seks”. Er is bovendien een blik bekende Nederlandse acteurs opengetrokken voor de rollen. Zo zie je onder meer Leo Alkemade, Ilse Warringa en Gover Meit (eerder bekend als Stefano Keizers) terug.

3. Rokjesnacht (3 oktober)

In 2016 genoten van Rokjesdag? Op 3 oktober is het tijd voor Rokjesnacht, waarmee alweer de 21ste film van Johan Nijenhuis naar het witte doek komt. De film volgt de optimistische Roos, die weet hoe moeilijk daten anno 2024 is. Om het wat makkelijker te maken, richt ze het bedrijf Blind Date op. Naar aanleiding van een uitgebreide vragenlijst speelt ze een menselijke matchmaker. Vier singles die maar geen relatie kunnen vinden, worden door haar hulp gekoppeld. Maar is haar systeem eigenlijk wel zo waterdicht?

→ Ook de vorige film bekijken? Check direct Rokjesdag 🤩

2. De Mannenmaker (17 oktober)

Anne is ‘De Mannenmaker’. Ze pikt iedere zes maanden een kansloze man op, die ze helemaal verandert in een gewild exemplaar. Dan dumpt ze hem en gaat ze door naar een volgend project. Dit verloopt allemaal heel soepel, totdat haar projectman wel érg leuk blijkt te zijn. De Mannenmaker komt op 17 oktober naar het witte doek en heeft hoofdrollen voor Katja Schuurman en Leo Alkemade. De film werd gemaakt door Jamel Aattache, die je natuurlijk kunt kennen van De Tatta’s.

→ Zin in een soortgelijke film? Bekijk ook De Tatta’s 🍿

1. Schitterend (28 november)

In Schitterend ga je een hele hoop bekende Nederlandse acteurs terugzien. Zo komen onder andere Lies Visschedijk, Maarten Heijmans, Holly Mae Brood, Gijs Scholten van Aschat en Annet Malherbe langs. De film vertelt dan ook verschillende verhalen. We volgen bijvoorbeeld Martien, die zichzelf na haar pensioen opnieuw uit wil vinden en maar geen contact lijkt te kunnen maken met haar man. Haar dochter Jamie wil doorbreken als model en worstelt met het ‘perfect’ maken van haar lichaam. En Jamie’s agent kan haar puberende dochter maar niet loslaten. De film is vanaf 28 november te zien.

Alle nieuwe Nederlandse films die in 2024 zullen verschijnen

Hoewel we nog ‘maar’ acht maanden te gaan hebben in 2024, staan er nog heel wat Nederlandse films op het programma. Tot nu toe zijn er nog zeventien titels aangekondigd. We zetten ze hieronder allemaal op een rij, inclusief de releasedatum. Let wel: dit overzicht is voorlopig. De productiemaatschappij kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

TitelDatumSoort
Bed & Breakfast2 meiRomcom
Laatste Ronde16 meiDrama
De Mooiste Dag13 juniRomantisch drama
Expeditie Cupido18 juliKomedie
Loverboy Amsterdam29 augustusMisdaad
Een Schitterend Gebrek12 septemberDrama
Witte Flits12 septemberDrama
De Jacht op Meral Ö26 septemberDrama
Rokjesnacht3 oktoberRomcom
De Mannenmaker17 oktoberRomcom
Love Fail Repeat31 oktoberYoung adult
De Z van Zus7 novemberDrama
Tegendraads7 novemberDrama
Schitterend28 novemberDrama
Wen Er Maar Aan12 decemberKomedie
Mees Kees 618 decemberFamiliefilm
Juf Braaksel en De Geniale Ontsnapping18 decemberFamilefilm

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.