Deze serie op discovery+ laat zien hoe Defensie in Nederland strijdt tegen Corona

De gevolgen van COVID-19 houden ons allemaal bezig. Dag en nacht zet Defensie zich in voor de strijd tegen Corona. Hoe? Dat is te zien in de docuserie Nederland Strijdt Tegen Corona die op 26 april verschijnt op Discovery en waarvan nu al gratis de eerste beelden te bekijken zijn op streamingdienst discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op discovery+ kijken ✅

Bekijk op discovery+: ‘Nederland Strijdt Tegen Corona’

Het transporteren van beademingsapparatuur, het vervoeren van patiënten, het inrichten van zorghotels: op allerlei fronten zet Defensie zich in voor de strijd tegen COVID-19. Hoe gaat dit allemaal in zijn werk en wat komt erbij kijken? De nieuwe documentaire serie Nederland Strijdt Tegen Corona op Discovery, geeft een bijzonder inkijkje.

Documentaireserie over gevecht tegen COVID-19

Deze docuserie is gemaakt door Discovery. “Het is belangrijk en boeiend om te zien wat voor waardevol werk Defensie doet in deze crisistijd, naast en samen met onze zorgverleners. We zijn vereerd dat we deze serie mogen maken en kunnen laten zien wat voor werk Defensie voor Nederland doet,” aldus Tatiana Lagewaard, Channel Director Discovery Benelux.

Op 28 en 29 maart zijn de opnames van start gegaan. Militairen werden hierbij gevolgd terwijl zij een regulier hotel in Urmond (Limburg) ombouwen tot een zorghotel. Daarnaast krijgen ze in het ziekenhuis in Ede trainingen om bij te springen in het zorgsysteem wanneer dat overbelast dreigt te raken.

Tijdens het filmen van de serie moest de crew zich uiteraard aan de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen houden. Dat deed beroep op hun creativiteit. Dankzij onder andere vlogcams en GoPro’s is het toch gelukt om de actie van dichtbij in beeld te brengen, terwijl de vereiste 1.5 meter afstand kon worden aangehouden.

Op de website van Dplay zijn nu al drie fragmenten van de serie Nederland Strijdt Tegen Corona gratis te bekijken.

Wanneer kijken?

Op zondag 26 april om 20:30 uur kun je de eerste aflevering bekijken op Discovery. De serie zal bestaan uit 4 afleveringen. Neem dan een kijkje op de streamingservice Dplay, daar kun je namelijk al een voorproefje van de serie zien via deze pagina.

AfleveringVerschijndatum op Dplay
Aflevering 126 april 2020 om 01:00 uur
Aflevering 23 mei 2020 om 01:00 uur
Aflevering 310 mei 2020 om 01:00 uur
Aflevering 417 mei 2020 om 01:00 uur

Meer kijken?

Benieuwd welke interessante films en series er nog meer allemaal op Dplay te bekijken zijn? Bekijk dan ook het volledige aanbod van Dplay op Streamwijzer en lees meer over deze streamingdienst in ons artikel met allerlei informatie over Dplay.