De strijd tegen Netflix is begonnen en streamingdiensten schieten als paddestoelen uit de grond. Disney+, Apple TV+, HBO Max, Peacock en vele anderen gaan de strijd met de streaming-gigant aan: de War on Netflix. Één van de nieuwe grote spelers in de markt lijkt de goedkope en toch zeer omvangrijke streamingdienst Dplay van Discovery, waarop men via de app, televisie en online omgeving kan kijken naar films en series over het echte leven.

In dit artikel geven we uitleg en informatie over het video on demand-platform van Discovery met content van onder andere TLC, Animal Planet en BBC. We zullen bespreken wat de streamingdienst precies inhoudt, wat de kosten van een abonnement zijn en welke films en series in het Dplay aanbod opgenomen zijn.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op Dplay kijken ✅

Wat is de streamingdienst Dplay van Discovery?

Streamingdienst Dplay is het nieuwe video on demand-platform van Discovery. Het is bij uitstek de plek om online series en programma’s te kijken over het echte leven. Er ligt een sterke focus op bijzondere verhalen die het leven van echte mensen en hun passies beschrijven. Op Dplay vind je het beste van Discovery, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, HGTV, Food Network, MotorTrend en BBC en kun je allerlei uitzendingen van deze productiemaatschappijen vooruit- of terugkijken.

Via de streamingdienst kun je reclamevrij volledige seizoenen bekijken van je lievelingsprogramma’s en kun je de programmering van Discovery 7 dagen vooruit en 7 dagen terug kijken. Alle films en series zijn te bekijken op je TV of PC, maar ook op de laptop en via een speciale app op je tablet of smartphone. De Chromecast en Apple TV zijn daarvoor ook in te zetten, naast diverse Smart TV apps.

Wat zijn de kosten van een abonnement op Dplay?

In het rijtje van streamingdiensten in Nederland zit Dplay ongetwijfeld aan de goedkope kant. Een abonnement kost normaal gesproken slechte €3.99 per maand of €39.99 per jaar. Dat ligt ruim onder bijvoorbeeld de kosten van Netflix (€7.99 – €13.99 per maand).

Er is bovendien een volledige sectie met gratis uitzendingen op Dplay.nl online beschikbaar gesteld door de streamingdienst van Discovery, waardoor je alvast kan proberen hoe het is om je favoriete titels van TLC, Investigation Discovery, Animal Planet en meer terug- of vooruit te kijken. Daarnaast kan er voor een periode van 7 dagen gratis worden gekeken naar het complete aanbod van films en series op het video on demand-platform. Daarna kan worden overgeschakeld naar de premium versie van de streamingdienst.

Welke films en series zijn te kijken in het Dplay aanbod?

In het aanbod van het video on demand-platform staan allerlei nieuwe TV-programma’s en series, maar ook klassiekers die niet meer op de televisie te zien zijn op dit moment. De lijst met alle films en series vind je bij het volledige Dplay aanbod in Nederland.

Op de streamingdienst zijn onder andere films en series te vinden van de volgende kanalen:

  • Animal Planet
  • BBC
  • Discovery
  • Discovery Science
  • Food Network
  • HGTV
  • Investigation Discovery
  • MotorTrend
  • TLC

Veelgestelde vragen

🤔 Wat is de streamingdienst Dplay van Discovery?

Streamingdienst Dplay is het nieuwe video on demand-platform van Discovery.

💰 Wat zijn de kosten van een abonnement op Dplay?

Een abonnement op Dplay kost €3.99 per maand of €39.99 per jaar.

🍿 Welke films en series zijn te kijken in het Dplay aanbod?

Er zijn allerlei oude en nieuwe films en series te bekijken in het aanbod van Dplay in Nederland, waaronder titels van Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC.