Nieuwe serie ‘Ms. Marvel’ verschijnt volgende week op Disney+: dit weten we tot nu toe

Nog maar een weekje wachten en dan introduceert Disney+ de allernieuwste superheld in het Marvel Cinematic Universe (MCU) aan ons: Ms. Marvel. Zij is een Pakistaans-Amerikaanse tiener die geobsedeerd is met de Avengers. Plotseling krijgt zij zelf superkrachten. In dit artikel lees je alles over deze Marvel-serie en vertellen we je meer over het verhaal, de castleden en de releasedatum.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Waar gaat de nieuwe serie ‘Ms. Marvel’ over?

In Ms. Marvel draait het om Kamala Khan, een 16-jarige moslima uit Jersey City. Ze is fervent gamer, dol op het schrijven van fanfictie en een megafan van superhelden, vooral van Captain Marvel. In haar verbeelding kan ze ontsnappen aan het echte leven, want zowel op school als thuis voelt ze zich niet echt op haar plek. Althans, totdat ze superkrachten krijgt die haar helden ook hebben.

Ms. Marvel is het eerste superhelden-project met een islamitische superheld in de hoofdrol. “It’s not really the brown girls from Jersey City who save the world,” zegt Kamala Khan in de trailer. Vanaf nu dus wel en dat maakt deze serie, van de bedenkers van Four Weddings and a Funeral en Loki, baanbrekend én belangrijk.

Wie zitten er in de cast van Ms. Marvel?

Kamala Khan (of Ms. Marvel) wordt gespeeld door nieuwkomer Iman Vellani. De cast bestaat verder uit Aramis Knight als Red Dagger, Saagar Shaikh als Kamala’s oudere broer, Zenobia Shroff als Kamala’s moeder, Mohan Kapur als Kamala’s vader en Matt Lintz als Kamala’s beste vriend. Ook Rish Shah, Yasmeen Fletcher, Laith Nakli, Azhar Usman, Travina Springer en Nimra Bucha maken onderdeel uit van de cast.

Releasedatum van Ms. Marvel op Disney+ in Nederland

Ms. Marvel gaat op 8 juni 2022 om 09:00 uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) in première op Disney+. De serie zal uit 6 afleveringen van ongeveer een uur bestaan, en iedere woensdag wordt er een nieuwe aflevering toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Het volledige uitzendschema vind je hieronder.

AfleveringWeekdagDatumNederlandse tijd
1Woensdag8 juni 202209:00 uur
2Woensdag15 juni 202209:00 uur
3Woensdag22 juni 202209:00 uur
4Woensdag29 juni 202209:00 uur
5Woensdag6 juli 202209:00 uur
6Woensdag13 juli 202209:00 uur

Ms. Marvel, de Marvel Comics en Captain Marvel

Met Ms. Marvel wordt Kamala Khan voor het eerst geïntroduceerd in het MCU. Wat we nu al weten is dat we haar terug gaan zien in The Marvels, de sequel van Captain Marvel (2019). Hier zal ze dus, zoals ze altijd gewenst heeft, aan de zijde van Captain Marvel (Brie Larson) staan. The Marvels staat gepland voor de zomer van 2023.

Hoe deze nieuwe serie zich daarnaast verhoudt tot de Marvel Comics is nog niet duidelijk, al lijkt het er wel op dat bepaalde aspecten van het verhaal veranderd zijn. Zo verandert Kamala Khan in de stripboeken in Ms. Marvel door een mysterieuze mist, maar lijkt dit proces in de trailer in gang gezet te worden door een armband. Bovendien weten we ook nog niet of de superkrachten hetzelfde zullen zijn. In de stripboeken kan Ms. Marvel veranderen van vorm en grootte, maar dit zien we in de trailer nog niet terug. Hier lijken haar superkrachten vooral telekinetisch te zijn. Hopelijk krijgen we volgende week antwoorden…

Meer informatie over deze nieuwe serie op Disney+

Ms. Marvel is een nieuwe, originele serie van Marvel Studios’ waarin Kamala Khan geïntroduceerd wordt, een Amerikaanse moslimtiener die opgroeit in Jersey City. Kamala is een fervent gamer en een vraatzuchtige schrijver van fanfictie. Daarnaast is ze een superhelden-megafan met een enorme verbeeldingskracht, vooral als het gaat om Captain Marvel. Toch heeft Kamala het gevoel dat ze niet op school past en soms zelfs thuis niet, tenminste totdat ze superkrachten krijgt zoals de helden naar wie ze altijd heeft opgekeken. Het leven wordt beter met superkrachten, toch?

TitelMs. Marvel
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen met 6 afleveringen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Komedie
Release datum8 juni 2022 (om 09:00 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd)
CastIman Vellani, Aramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Nakli, Azhar Usman, Travina Springer, Nimra Bucha

Synopsis: Disney

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.