Slotseizoen 5 van ‘The Last Kingdom’ is vanaf vandaag te zien op Netflix

In de Benelux moesten fans van The Last Kingdom al een tijd wachten op het vierde deel van The Last Kingdom, ook al hadden de rest van de wereld al wel toegang tot de nieuwe afleveringen. Toch hebben we goed nieuws voor de die-hard fans van de serie. Jullie kunnen je namelijk alvast klaarmaken voor nog meer afleveringen, want de serie is verlengd met een vijfde en laatste seizoen. Lees hieronder wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van The Last Kingdom seizoen 5 op Netflix!

Waar gaat het verhaal van The Last Kingdom over?

Er zijn jaren verstreken sinds de gebeurtenissen van het vorige seizoen en koning Edward is nog steeds bezig met zijn ambities om de Saksische koninkrijken te verenigen en de droom van zijn overleden vader te vervullen. Hoewel er nu een langdurige vrede tussen de Denen en de Saksen heerst, wordt die harmonie bedreigd. Niet alleen door een nieuwe Deense invasie, maar ook door een Saksische opstand. Uhtred is belast met de bescherming van Edwards onwettige zoon, de toekomstige koning van Engeland, Aethelstan. Maar de verraderlijke Heer Aethelhelm heeft ambities om zijn kleinzoon Aelfweard, Edwards andere zoon, te laten regeren.

We volgen Uhtred terwijl hij het opneemt tegen zijn grootste vijanden, en onmetelijke verliezen lijdt, op zijn zoektocht naar het vervullen van zijn lot. Ondertussen bewandelt Edward een dunne lijn tussen vredeshandhaver en autoritair als hij vecht om de verscheurde koninkrijken van het land samen te brengen. In een verrassende wending van het lot, ontdekt Uhtred dat de zoektocht om Engeland te verenigen wel eens verbonden zou kunnen zijn met zijn eigen persoonlijke lot.

TitelThe Last Kingdom
SoortSerie
Jaar2015-2022
Duur5 seizoenen
CategorieActie, Drama, Geschiedenis
MakerChrissy Skinns
CastAlexander Dreymon, Eliza Butterworth, Ian Hart
IMDb8,4 uit 106.000 stemmen
KijkenBekijk direct op Netflix
BestelBekijk direct op Bol.com

Wanneer komt The Last Kingdom seizoen 5 op Netflix Nederland?

In juli 2020 kwam het goede nieuws naar buiten: The Last Kingdom zou nog een laatste keer terugkeren naar Netflix voor het vijfde seizoen.

Een jaar later, in juni 2021, werd bekendgemaakt dat ook de opnames van het vijfde seizoen inmiddels zijn afgerond.

Vervolgens kwam recentelijk eindelijk het goede nieuws naar buiten dat er een datum was voor het slotseizoen. Op 9 maart 2022 komt The Last Kingdom seizoen 5 naar Netflix. Zo is te zien in de onderstaande tweet van het officiële kanaal van de hitserie. Om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd komen alle afleveringen tegelijk op de streamingdienst.

→ Alle huidige en nieuwe seizoenen van The Last Kingdom vind je hier 🍿

Komt er een The Last Kingdom seizoen 6 of is S5 het laatste seizoen van de serie?

Helaas zit er geen seizoen 6 van de serie meer aan te komen, want na 5 seizoenen is de serie gecanceld. Het vijfde deel zal dus meteen ook het slotseizoen zijn.

Welke teaser of trailer is er van The Last Kingdom seizoen 5?

Hieronder zijn de eerste beelden te zien van het vijfde en allerlaatste seizoen van The Last Kingdom.