Hoe laat en waar kun je naar de route van de koning tijdens Koningsdag 2024 op tv en online kijken?

We tellen af tot het weekend, want op zaterdag 27 april 2024 is het tijd voor Koningsdag. Op deze dag vieren we in heel Nederland de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Dit keer viert de koning zijn verjaardag in Emmen, waar allerlei activiteiten en muzikale optredens op de planning staan. Maar waar kun je de optocht van de koning met zijn gezin en familie eigenlijk online en op tv kijken?

‘Koningsdag 2024’ live kijken op zaterdag 27 april 2024 op tv en online

We starten de dag om 10:45 uur op NPO 1. Daar wordt de optocht van koning Willem-Alexander, zijn gezin en familie uitgezonden. Dit keer viert de koning zijn verjaardag in Emmen. Aan het begin van de dag wordt de familie begeleidt door een peloton wielrenners. Op het startpunt van de route barst het feest los, want daar zal oud-winnaar van Tribute – Battle Of The Bands Bouke Scholten voor een muzikaal optreden zorgen. Ook gaat het gezin naar dierentuin Wildlands en eindigt het feest met een optreden van Daniel Lohues en zijn band. De uitzending eindigt om 13:23 uur.

Maar is het ook mogelijk om de route tijdens Koningsdag 2024 online te kijken als je geen tv-abonnement hebt? In onderstaande tabel laten we weten welke streamingdiensten de uitzending dit jaar vertonen.

✅ NLZIET➡️ Ga meteen naar Koningsdag 2024 bij NLZIET. De tv-uitzending is ingepland op zaterdag 27 april 2024 om 10:45 uur op NPO 1, waardoor je ook online via NLZIET naar de route kunt kijken. De uitzending duurt tot en met 13:23 uur.
⛔️ Amazon Prime VideoMet een abonnement bij Amazons streamingdienst Prime Video kun je op het moment van schrijven niet kijken naar dit programma.
⛔️ Disney+Momenteel kun je dit programma niet kijken bij Disney+.
⛔️ SkyShowtimeHet is via deze nieuwe streamingdienst niet mogelijk om naar live tv te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst heeft Koningsdag 2024 niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDit programma is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is de titel nu niet te zien.
⛔️ VideolandKoningsdag 2024 wordt niet uitgezonden door Videoland.

Waar kun je Koningsdag 2024 terugkijken als je de uitzending gemist hebt?

Veel mensen zijn benieuwd of het ook mogelijk is om via streamingdiensten de route van de koning tijdens Koningsdag 2024 terug te kijken als ze de uitzending gemist hebben. Gelukkig hebben we goed nieuws, want dit kan. Bij de streamingdienst NLZIET is de ochtend online live te kijken, zoals we hierboven uitlegden, maar is ook terugkijken mogelijk. Direct na het starten van de tv-uitzending kun je het programma in het aanbod van de videodienst vinden.

Hoe laat komt Koningsdag 2024 op tv en NLZIET?

Hierboven heb je kunnen lezen dat de uitzending van de route van de koning tijdens Koningsdag 2024 op zaterdag 27 april 2024 om 10:45 uur via NPO 1 op de televisie te zien zal zijn. Op dat moment kan door live tv ook op streamingdienst NLZIET naar de uitzending worden gekeken. Daarna kun je het programma ook terugkijken.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.