Uitzending gemist? Zo kijk je programma’s terug

Heb jij je favoriete programma gemist en wil je weten hoe je (online) uitzendingen kunt terugkijken? Wij leggen je in dit artikel uit hoe dit werkt, waar je dit kunt doen en wat je hiervoor nodig hebt. Zo hoef je je nooit meer druk te maken als je per ongeluk een uitzending gemist hebt.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Uitzending gemist: drie manieren om programma’s terug te kijken

Er zijn verschillende manieren waarop je je favoriete programma terugkijken kunt als je een uitzending gemist hebt. Natuurlijk kun je gebruik maken van een streamingdienst als de film, de serie of het programma onderdeel uitmaakt van het aanbod van een van de video on demand-platforms. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je altijd een van de hieronder uitgelegde opties raadplegen, inclusief een korte en bondige uitleg van hoe dit allemaal werkt.

1. Afleveringen terugkijken via NLZIET

Via streamingdienst NLZIET kun je programma’s van meer dan dertig zenders terugkijken, waaronder NPO, RTL en SBS. Zo vind je hier allerlei populaire programma’s, zoals Expeditie Robinson en Oogappels. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwste afleveringen hier direct na de tv-uitzending live staan. Dit in tegenstelling tot andere videodiensten. Expeditie Robinson is bijvoorbeeld ook wel via Videoland terug te kijken, maar daar moet je een dagje langer wachten op de nieuwste afleveringen. Via NLZIET kun je de uitzendingen direct streamen.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een abonnement op de streamingdienst en een goed werkende internetverbinding. Voor slechts €7,95 per maand kijk je vervolgens naar meer dan 200.000 programma’s, series en films. Programma’s zijn minstens 7 dagen terug te kijken, maar vaak zelfs 365 dagen of nog langer. Bovendien kun je via NLZIET ook live naar programma’s op tientallen tv-zenders kijken, kun je programma’s hier soms zelfs vooruitkijken én is het uitproberen van een lidmaatschap de eerste 14 dagen helemaal gratis.

Ga direct naar de officiële website van NLZIET 🙂

2. Gemiste uitzendingen kijken via de tv-app van je provider

De tweede optie is om de tv-app van je provider te gebruiken. Bij Ziggo hoort bijvoorbeeld Ziggo GO en bij KPN iTV. Als er interactieve tv in jouw pakket zit, betekent dit dat je programma’s later kunt starten, kunt pauzeren en kunt terugkijken. Zo kun je de uitzendingen van alle programma’s die in je tv-pakket zitten later bekijken.

→ Ga direct naar Ziggo GO of KPN iTV

3. Gratis uitzendingen terugkijken via de webbrowser

Er is ook een aantal zenders dat het mogelijk gemaakt heeft om via het internetbrowser bepaalde programma’s terug te kijken. Hierbij moet je denken aan NPO Start voor programma’s van de publieke omroep, KIJK voor programma’s van Talpa Network en RTL XL (in samenwerking met Videoland) voor RTL-programma’s.

Een verschil met de eerdergenoemde streamingdienst NLZIET, waarin deze aanbieders ook bij elkaar gebundeld zijn, is dat je de programma’s via de webbrowser vaak maar tot 7 dagen kunt terugkijken. Bovendien zul je hier niet alle programma’s vinden. Toch hoef je in sommige van deze gevallen geen geld te betalen of een abonnement af te sluiten om de programma’s te kunnen zien. Dit kun je gewoon via de websites van deze services doen.


Veelgestelde vragen


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.