Dit is hoeveel geld het gewonnen zilver in de Verraders waard is

Op vrijdag 16 februari 2024 is het nieuwe seizoen van De Verraders van start gegaan. Dit keer nemen er geen BN’ers, maar 22 onbekende Nederlanders plaats aan de ronde tafel. Samen gaan zij de strijd aan om zo veel mogelijk zilver te verzamelen én de Verraders te ontmaskeren. Op alle missies kan er in totaal heel wat kilo’s van het glimmende edelmetaal worden verzameld. Maar hoeveel geld is het gewonnen zilver uiteindelijk waard?

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘De Verraders’ met onbekende deelnemers

Het is alweer een tijd geleden dat we konden genieten van al het gekonkel tussen de Verraders en Getrouwen. In mei eindigde het laatste reguliere seizoen van De Verraders. Wel konden we afgelopen oktober kijken naar wederom een speciale Halloween-editie op Videoland. Fans hoeven echter niet lang meer te wachten, want het populaire programma keert op vrijdag 16 februari 2024 terug op de buis.

Wel is er deze editie een twist. Na drie seizoenen met BN’ers als kandidaten, doen er dit jaar alleen maar onbekende Nederlanders mee. Afgelopen voorjaar konden mensen zich opgeven om mee te doen. Dit werd uiteraard massaal gedaan. In totaal schreven ruim 2.000 mensen zich in voor de zinderende spelshow. Uit deze selectie bleven uiteindelijk 22 kandidaten over. Zij worden in het programma opgesplitst in Verraders en Getrouwen. Presentator Tijl Beckand is traditiegetrouw weer van de partij.

Dit is hoeveel de gewonnen kilo’s zilver waard zijn

Naast de belangrijke taak om achter de Verraders te komen, staat er ook iedere aflevering een missie op de deelnemers te wachten. Tijdens deze opdracht kunnen de BN’ers zilver verzamelen én toegang winnen tot de wapenkamer. Dit is ontzettend belangrijk, want hier kunnen de kandidaten een schild of dolk verdienen. Wie het schild heeft bemachtigd, kan namelijk de volgende nacht niet worden vermoord. De dolk levert een extra stem op tijdens de ronde tafel, waar er iemand moet worden verbannen.

Per missie is er een aantal zilverstaven te verdienen. Verspreid over twaalf afleveringen kunnen de deelnemers dus in totaal heel wat kilo’s van het waardevolle metaal verzamelen. Tijdens de finale wordt duidelijk wie er met het zilver vandoor gaat. Zijn het de Getrouwen, of toch de Verraders? Het zilver wordt naar de huidige kiloprijs omgerekend. Dit bedrag staat dus niet vast en kan continu veranderen. Op het moment van schrijven is een kilo zilver rond de 800 euro waard. Dit betekent dat de winnaar(s) er uiteindelijk met ongeveer meer dan het tienvoudige van dit getal, dus duizenden euro’s, vandoor gaan.

Meer informatie over de serie

Een groep BN’ers strijdt op een prachtige locatie om een grote zilverschat. De Verraders doen er alles aan om het zilver voor zichzelf te houden en de Getrouwen proberen de Verraders te verbannen. Want de Verraders deinzen er niet voor terug om iedereen tegen elkaar uit te spelen en iedere nacht een Getrouwe te ‘vermoorden’.

TitelDe Verraders
SoortSerie
Jaar2021
Duur4 seizoenen
TaalNederlands
CategorieReality, Spelshow
PresentatorTijl Beckand

Synopsis: Videoland

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.