Hoeveel afleveringen heeft ‘Shogun’ op Disney+?

Heel veel serieliefhebbers zijn in de ban van de nieuwe serie Shogun op Disney+. De historische actieserie draait om een zeeman die uitgroeit tot een beruchte samoerai. Inmiddels zijn de eerste afleveringen te zien, maar hoeveel weken kun je eigenlijk klaar gaan zitten? Oftewel: uit hoeveel afleveringen bestaat het eerste seizoen? Wij geven het antwoord op deze prangende vraag.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hoeveel afleveringen heeft ‘Shogun’?

Shogun speelt zich af in Japan tijdens het begin van een langdurige burgeroorlog. In deze turbulente periode worstelt de Japanse heer Yoshii Toranaga om te overleven terwijl zijn tegenstanders in de Raad van Regenten tegen hem samenspannen. De situatie neemt een onverwachte wending wanneer een Europees schip nabij een klein vissersdorpje aan de grond loopt en Toranaga de Engelse stuurman, John Blackthorne, ontmoet.

Het eerste seizoen van Shogun is momenteel in volle gang op Disney+. Maar op hoeveel afleveringen kun je dan rekenen? In totaal is het verhaal samengevat in tien afleveringen.

Uitzendschema van seizoen 1

Op dinsdag 27 februari verschenen de eerste twee afleveringen op Disney+, met daaropvolgend wekelijkse episodes. De laatste zal verschijnen op dinsdag 23 april. Dit levert het volgende uitzendschema op:

AfleveringTitelWeekdagDatum
1 ✅“Anjin”Dinsdag27 februari 2024
2 ✅“Servants of Two Masters”Dinsdag27 februari 2024
3 ✅“Tomorrow is Tomorrow”Dinsdag5 maart 2024
4 ✅“The Eightfold Fence”Dinsdag12 maart 2024
5 ✅“Broken to the Fist”Dinsdag19 maart 2024
6 ✅“The Ladies of the Willow World”Dinsdag26 maart 2024
7 ✅“A Stick of Time”Dinsdag2 april 2024
8 ✅“The Abyss of Life”Dinsdag9 april 2024
9 ✅“Crimson Sky”Dinsdag16 april 2024
10“A Dream of a Dream”Dinsdag23 april 2024

Verhaal en trailer van de serie

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.