Herman Finkers in ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ staat nu op Videoland en Amazon Prime Video

Herman Finkers schittert sinds begin 2020 in de komische dramafilm De Beentjes van Sint-Hildegard. De rechten zijn sinds zondag 23 januari 2022 aan twee streamingdiensten verstrekt: Amazon Prime Video en Videoland. Op beide videodiensten kunnen abonnees de film nu gratis en onbeperkt kijken.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Amazon Prime Video en Videoland voegen ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ (2020) toe

Sinds zondag 23 januari is De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers en Johanna ter Steege te zien op Amazon Prime Video en Videoland. De film, onder de regie van Johan Nijenhuis en distributie van September Film, was eerder al een groot succes toen hij bekeken kon worden bij TVOD-dienst Pathé Thuis en vervolgens via NPO Plus bij NLZIET. Inmiddels zijn de rechten dus overgedragen, waardoor ook abonnees van andere streamingdiensten van de Nederlandse film kunnen genieten.

Je kunt De Beentjes van Sint-Hildegard nu hier op Amazon’s streamingdienst Prime Video bekijken. Een abonnement op die videodienst is nu 30 dagen gratis uit te proberen. Daarnaast is de Nederlandse film ook hier bij Videoland te zien.

Enorme Nederlandse succesfilm

Vorig jaar werd deze film tijdens Koningsdag ook uitgezonden op TV bij NPO 1. Dit was de televisiepremière van Herman Finkers’ De Beentjes van Sint-Hildegard. Het bleek een ongekend succes te zijn. Met maar liefst 2,5 miljoen kijkers is dit direct de best bekeken film sinds de metingen in 2002 begonnen. Hiervoor was Baantjer op 28 maart 2003 de meest populaire titel met 2,13 miljoen kijkers op RTL 4.

Verder wist de film met meer dan 400.000 bioscoopbezoekers als tweede titel van 2020 de status van Platina Film te behalen. Ook dat is een heel groot compliment waard. Absoluut een toffe kijktip dus.

De Beentjes van Sint-Hildegard (film, 2020): verhaal, informatie en trailer

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

TitelDe Beentjes van Sint-Hildegard
SoortFilm
Jaar2020
TaalNederlands
Duur1 uur en 43 minuten
CategorieDrama, Komedie
IMDb7,5 uit 3.400 stemmen
RegisseurJohan Nijenhuis
CastHerman Finkers, Johanna ter Steege

Synopsis: September Film Distribution