Game of Thrones seizoen 8 | Wat weten we nu?

Het is bijna zo ver: Game of Thrones seizoen 8 zal op 14 april beginnen! Dat betekent ook dat de aflevering 15 april Nederlands ondertiteld op Ziggo GO Movies & Series te zien is. Game of Thrones is helaas niet te zien op Netflix, Videoland of Amazon Prime Nederland. Heb je geen Ziggo GO en wil je wel alle seizoenen van GOT zien? Je vindt ze hier. In de rest van dit artikel lees je alles wat we tot nu toe weten over GOT seizoen 8.

Wanneer begint Game of Thrones seizoen 8?

Via het HBO Twitter account werd bekendgemaakt dat het achtste seizoen zal beginnen op 14 april in de Verenigde Staten. Dat werd door HBO in een teaser trailer bekendgemaakt.

Wanneer komt Game of Thrones seizoen 8 in Nederland op Ziggo GO Movies & Series?

GOT seizoen 8 wordt op 14 april 2019 voor het eerst in de Verenigde Staten uitgezonden en Ziggo heeft aangegeven vrijwel altijd de dag na de lancering in de VS de aflevering Nederlands ondertiteld aan te kunnen bieden. Game of Thrones seizoen 8 aflevering 1 komt dus op 15 april op Ziggo GO Movies & Series in Nederland.

Ziggo Movies & Series

“De prijswinnende programma’s van HBO krijg je bij een abonnement op Movies & Series XL. Vrijwel altijd al de dag nadat een aflevering in de VS is uitgezonden, vind je die al bij ons terug, Nederlands ondertiteld.”

Welke beelden zijn al beschikbaar van Game of Thrones seizoen 8?

De nieuwste beelden die HBO heeft uitgegeven zijn via Twitter geplaatst door het account van @radiclffe. Ze zijn misschien wel opgenomen vanaf de TV, maar dat hoeft de pret niet te drukken…

De trailer van het allernieuwste seizoen is eindelijk beschikbaar! Je vindt hem hieronder!

HBO heeft de lanceerdatum bekendgemaakt met behulp van een teaser trailer genaamd ‘Crypts of Winterfell‘. Hierin zien we Sansa Stark, Arya Stark en Jon Snow zij aan zij in de cryptes van Winterfell tegenover de bekende beelden. Er wordt geduid op de aankomst van de White Walkers middels door de kou.

Ontmoeting Khaleesi / Sansa Stark en Jon Snow / Arya Star

De ontmoeting lijkt erg gespannen. Sansa vertelt Daenerys: ‘Winterfell is yours, your grace.’ Ze lijkt er alles behalve blij mee om dat te zeggen. Brienne of Tarth, de bewaakster van Lady Stark, en Ser Jorah Mormont, aan de zijde van zijn Khaleesi, verschijnen ook in de scene.

Al is de ontmoeting tussen Sansa en Daenerys langverwacht, we wachten nog meer op een andere ontmoeting. Jon Snow en Arya Stark hebben elkaar zo lang niet gezien. Op dat weerzien wordt veel gehoopt. Hun samenzijn zien we dan ook eindelijk terug in de beelden van Crypts of Winterfell.

Eerder heeft HBO al twee teaser trailers gelanceerd van het achtste en laatste seizoen van deze populaire. Hieronder zie je de teaser trailers. Helaas zitten er geen beelden van de daadwerkelijke opnames tussen. De eerste teaser trailer is Dragonstone genoemd door HBO.

Ook werd een teaser trailer vrijgegeven met beelden van eerdere seizoenen. Die werd door HBO betiteld als For The Throne.

Wat weten we tot nu toe over GOT seizoen 8?

We weten dat seizoen 8 het laatste en kortste seizoen van Game of Thrones is. Het telt slechts zes afleveringen. Voor wie direct getreurd is, wees dat vooral niet. HBO heeft namelijk bekendgemaakt dat de afleveringen stuk voor stuk de lengte van een film hebben. Later heeft de Franse partner van HBO – OCS – bekendgemaakt dat de eerste twee afleveringen 60 minuten zullen duren en dat aflevering drie tot en met zes 80 minuten zullen duren.

In teaser trailer Crypts of Winterfell wordt duidelijk dat de drie broers en zussen Arya, Sansa en Jon eindelijk weer bij elkaar zijn. De beelden duiden op de gezamenlijke strijd die zij gaan voeren tegen de White Walkers en om de troon.

Verder weten we dat Sansa en Daenerys elkaar ontmoeten, wat blijkt uit vrijgegeven beelden uit het achtste seizoen van GOT. Ook zien we in de beelden van de teaser trailers dat het gevecht om de troon een bijzonder spectaculair schouwspel belooft te worden. Dat wordt wat voor het laatste seizoen van Game of Thrones!

Hoeveel afleveringen zijn er in Game of Thrones seizoen 8?

The achtste seizoen zal een kort seizoen zijn. Er zullen 6 afleveringen in het laatste zitten. Wees niet getreurd dat je er zo doorheen zal vliegen. De CEO van HBO, Richard Plepler, laat het volgende weten over de lengte van de afleveringen.

Hoelang duren de afleveringen van Game of Thrones seizoen 8?

De afleveringen van GOT seizoen 8 duren tussen de 54 minuten en 80 minuten per stuk. De duur van elke aflevering, inclusief de uitzenddatum op Ziggo GO Movies & Series, is als volgt:

  • Aflevering 68: 54 minuten (15 april)
  • Aflevering 69: 58 minuten (22 april)
  • Aflevering 70: 60 minuten (29 april)
  • Aflevering 71: 78 minuten (6 mei)
  • Aflevering 72: 80 minuten (13 mei)
  • Aflevering 73: 80 minuten (20 mei)

Is Game of Thrones seizoen 8 het laatste seizoen van de serie?

Helaas zal het achtste seizoen ook het laatste seizoen van GOT zijn. Michael Lombardo, de voorzitter van programmering van HBO, liet eerder al weten dat de serie na acht seizoenen op zal houden.

Wie stierven er in Game of Thrones hoe en wanneer voor de troon?

Let op: spoilers! Hieronder laten we zien wie er in de heftige strijd #ForTheThrone het leven hebben gegeven door de seizoenen heen. Zo ben je helemaal klaar voor Game Of Thrones Seizoen 8!

Ziggo GO Movies & Series Aanbod

Het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland is te vinden in de categorie online. Als je enkel naar de films en series van Netflix op zoek bent vind je die in het Ziggo GO Movies & Series aanbod.