Bloedstollende misdaadserie in de tropen keert vandaag terug met vierde seizoen

Fans van Lupin en Braqueurs, opgelet! Spannende misdaadseries zijn natuurlijk altijd genieten, maar de prachtige Franse taal maakt het allemaal toch allemaal nog nét een tikje toffer om naar te kijken. Niet elke serie is echter te streamen en natuurlijk willen we voorkomen dat je de gaafste titels mist. Daarom delen we vandaag een kijktip op de tv-zender TV5MONDE die luistert naar de titel OPJ. De serie, die zich afspeelt op het beeldschone eiland ‘La Réunion’, wordt op dinsdag 2 januari 2024 vervolgd met een vierde seizoen.

Franse crimeserie ‘OPJ’ is wekelijks op tv te zien om 21:00 uur

Laten we je allereerst even meenemen naar waar deze serie om draait. In 2019 werd OPJ voor het eerst uitgezonden. We gaan op reis naar het magisch mooie eiland ‘La Réunion’, te midden van de Indische oceaan tussen Madagaskar en Mauritius en met een oppervlakte die ongeveer overeenkomst met de provincie Drenthe. Mocht je je topografie wat willen bijspijkeren, dan kun je in het onderstaande kaartje terecht voor je beeldvorming.

Op het eiland is Clarissa Huarau werkzaam als politiechef. Samen met haar team verkent ze de meest onontgonnen gebieden van het eiland en hierdoor belandt ze veelal in verlaten gebouwen en afgelegen oerbossen. Maar daar spelen zich meer bizarre situaties af dan je je wellicht zou bedenken. Zo krijgen de agenten dit seizoen te maken met een vergiftigde danseres, een piratenmoord met verborgen schat en een vermoorde arts die een geheime agenda blijkt te hebben.

We volgen de agenten niet alleen in hun professionele leven, maar duiken ook in alles wat zij persoonlijk meemaken. Zo krijg je een inkijkje in het leven van de politie op een afgelegen eiland en geniet je van beeldschone beelden die zo’n tropische locatie op natuurlijke wijze bij zich draagt. Natuurlijk is de serie Nederlandse ondertiteld en het nieuwe seizoen gaat op 2 januari 2024 van start op de eerdergenoemde Franstalige tv-zender. Vervolgens kun je iedere dinsdagavond om 21:00 uur op de bank plaatsnemen voor twee nieuwe episodes. Je komt hier op de website van TV5MONDE meer te weten over de zinderende misdaadserie.

Meer dan genoeg kijkplezier op de Franse televisiezender TV5MONDE

In totaal telt het nieuwe seizoen van OPJ maar liefst achttien afleveringen. Met elke dinsdag om negen uur ’s avonds een dubbele nieuwe episode op de televisie, betekent dit dat je elke week van het nieuwe jaar tot en met eind februari wat leuks te kijken hebt. Het slotstuk zal volgens die planning op de 27e van de maand uitgezonden worden.

Mocht je niet weten waar je kunt inschakelen op de zender, dan helpen we je hierbij ook alvast een handje. Dit televisiekanaal zendt dagelijks allerlei Franstalige toptitels uit, waardoor je naast OPJ ook onder andere kunt genieten van hilarische detectiveseries zoals bijvoorbeeld Capitaine Marleau. In tv-pakketten van Ziggo (kanaal 71), Odido (kanaal 421) en andere providers. Streamingdiensten bieden de misdaadserie dus niet aan, maar je kunt wel eveneens via de online kijkomgeving van deze internet- en tv-aanbieders de aflevering op TV5MONDE volgen.

Drie redenen om deze serie te kijken:

🏝️ Waanzinnig decor van het tropische eiland ‘La Réunion’, waar de serie zich afspeelt.

📺 Exclusieve content van TV5MONDE. Streamingdiensten in Nederland hebben deze titel niet in hun aanbod opgenomen, wat betekent dat je een unieke kans hebt door nieuwe afleveringen van de serie via de televisie te volgen.

🇫🇷 Franse misdaadseries zijn eigenlijk altijd een genot voor het oog en oor, wat blijkt uit de populariteit van toptitels als Lupin en Braqueurs.

Bekijk alvast de trailer

Om alvast in de stemming te komen, kun je natuurlijk het best een kijkje nemen in de trailer. Die heeft TV5MONDE gelukkig al voor je klaargezet. Je checkt hem direct hieronder. En natuurlijk zijn deze beelden, net als de afleveringen op televisie, gewoon met de Nederlandse taal ondertiteld. Alvast heel veel kijkplezier gewenst.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TV5MONDE.