Hilarische Franse detectiveserie ‘Capitaine Marleau’ wordt vanavond vervolgd

We hebben een kersverse kijktip voor fans van Franse series: vanaf vandaag zijn er nieuwe afleveringen van Capitaine Marleau te zien op de tv-zender TV5MONDE. Opnieuw volgen we hierin de goedgebekte en openhartige politiecommissaris Marleau, die haar collega’s door haar excentrieke manier van doen nogal eens tegen de haren instrijkt. Volgens kijkers is dit absoluut de moeite waard om te volgen. De eerste aflevering is vanavond, op dinsdag 25 april om 21:00 uur, te zien.

Excentrieke Capitaine Marleau is terug in gloednieuwe afleveringen van hitserie

Al sinds 2014 kunnen we het leven van de onorthodoxe detective Marleau volgen. Zij trekt als lid van de nationale genderamerie door haar zwarte humor en onconventionele werkwijze de aandacht en zit nooit echt op één lijn met haar collega’s, wat het oplossen van (moord)zaken vaker dan eens bemoeilijkt. De serie wordt door zowel kijkers als critici geprezen, is volgens hen ontzettend grappig en kan zeker gezien worden als een van de betere Franse series van dit moment. En we hebben geluk, want er liggen ons dus weer een aantal nieuwe afleveringen in het verschiet.

Vandaag is de serie (mét Nederlandse ondertitels) terug op de Franstalige tv-zender TV5MONDE, waardoor je vanaf nu iedere dinsdagavond om 21:00 uur voor de buis kunt gaan zitten. De exacte planning met informatie per aflevering vind je ook hier op de officiële website van TV5MONDE. In de eerste episode—Veuves… mais pas trop—is er een lijk verdwenen bij een begrafenisonderneming. De dader lijkt een charmante man te zijn die alle vrouwen uit het dorp om zijn vinger windt. Al hun echtgenoten zijn op geheimzinnige manier verdwenen…

Zó kijk je in Nederland naar TV5MONDE

TV5MONDE is een 100% Franstalige televisiezender die naast films en documentaires dus ook leuke series als Capitaine Marleau uitzendt. Voor veel toffe titels hebben zij de exclusieve uitzendrechten, waardoor het vierde seizoen van de populaire misdaadkomedie bijvoorbeeld alleen bij hen te bekijken is in Nederland.

Bovendien worden programma’s rond primetime steevast van Nederlandse ondertiteling voorzien, wat het kijken voor iedereen die niet vloeiend Frans spreekt wat makkelijker maakt. Je vindt de zender in pakketten van Ziggo (kanaal 71), T-Mobile (kanaal 421) en andere providers. Streamers kunnen naast de lineaire uitzending ook via de online kijkomgeving van deze internet- en tv-aanbieders de aflevering op TV5MONDE volgen.

Drie redenen om deze serie te kijken:

🏆 De hoofdrol wordt vertolkt door Corinne Masiero, een fantastische actrice die een eigenzinnig en excentriek karakter weet neer te zetten. Ze werd vanwege deze rol eerder al genomineerd voor zowel een A.C.S. Award (in 2017) als een Globe de Cristal (in 2019).

🕵️ Liefhebbers van buitenlandse detectiveseries als The Bridge en Midsomer Murders zullen in hun nopjes zijn met Capitaine Marleau. Het verhaal focust zich elke aflevering op een nieuw moordmysterie en blijft hierdoor constant boeiend.

🎥 Kijkers van over de hele wereld roemen de schilderachtige landschappen en cinematografische kunst, beiden gegevens die bijdragen aan de meeslepende visuele ervaring van de Franse misdaadserie.

Meer informatie over de serie

Detective Marleau, een excentriek lid van de nationale gendarmerie, valt op door haar openhartigheid, haar brutaliteit en haar Ch’ti-accent. Sarcastisch en bedenkelijk navigeert ze vakkundig door de crime scenes. In de serie, die volledig is geregisseerd door Josée Dayan, speelt Corinne Masiero de rol van titelpersonage Marleau. Haar karakter, zwarte humor en haar onconventionele, onvoorspelbare werkwijze zorgen ervoor dat ze niet altijd op één lijn zit met haar collega’s…

TitelCapitaine Marleau
SoortSerie
Jaar2014-
Duur4 seizoenen
TaalFrans
CategorieMisdaad, Komedie
RegisseurJosée Dayan
CastCorinne Masiero, Aymeric Demarigny, Marius Colucci, Jean-Claude Drouot, Agathe Natanson, Jérôme Huguet

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TV5MONDE.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.