Zo kijk je ‘Ferry’ in de juiste volgorde (‘Undercover’, films en serie)

Netflix heeft een paar maanden geleden Ferry: De Serie gelanceerd en hiermee duiken we nog dieper in het verhaal van drugsbaron Ferry Bouman. Maar heb jij Undercover en de verschillende spin-offs nou nog niet gezien of wil je helemaal opnieuw beginnen, dan is het misschien wel handig om te weten waar je moet starten. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag: in welke volgorde moet ik Ferry en Undercover kijken?

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Films en series over Ferry Bouman in de goede volgorde kijken: zo doe je dat

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met Ferry Bouman. De Brabantse drugsbaron, gespeeld door Frank Lammers, behoorde al snel tot de populairste karakters van eigen bodem. Dat betekent dat spin-offs natuurlijk niet konden uitblijven. Daarom verscheen in 2021 de film Ferry en volgde in 2023 Ferry: De Serie. Ook is inmiddels als bekendgemaakt dat er nóg een film zal komen in 2024.

Maar met al die verschillende titels is het misschien niet helemaal duidelijk wat de chronologische volgorde ook alweer is. Om dit allemaal te verduidelijken, vind je hieronder een overzicht met de juiste manier om Ferry op volgorde te kijken. Hierbij is het dus van belang om te weten dat de toekomstige tweede Ferry-film, waarvan tot dusver de titel onbekend is, zich af zal spelen ná het derde seizoen van Undercover.

VolgordeTitelSoortReleasejaar
1FerryFilm2021
2Ferry: De SerieSerie2023
3UndercoverSerie2019-
4NNB (tweede Ferry-film)Film2024

Chronologische volgorde van ‘Ferry’ en ‘Undercover’

Het begon dus allemaal met Undercover, maar qua chronologische verhaallijn bevindt deze serie zich bijna helemaal achteraan. Wil je alles op volgorde kijken, dan moet je beginnen met Ferry: De Film. Dit raadt ook Netflix zelf aan (zie hieronder). In de film zien we hoe Ferry Bouman Amsterdam verlaat om in Brabant aan de slag te gaan.

Ferry: De Serie gaat verder waar we aan het einde van de film gebleven zijn. Als het drugslab van concurrent Arie Tack opgerold wordt, besluit Ferry dat dit het moment is om in te stappen. Als hij Aries klanten kan overnemen, kan hij namelijk de grootste drugsdealer van het land worden. Maar daar betaal je natuurlijk ook wel een prijs voor.

Komt er een ‘Ferry: De Serie’ seizoen 2?

Het eerste seizoen van Ferry: De Serie is een grandioos succes. Toch is het nu nog niet duidelijk of er ook een tweede seizoen zal komen. Netflix moet nog aankondigen of zij meer afleveringen gaan bestellen of niet. Zodra we meer weten, hoor je het natuurlijk direct van ons via je mail en onze social media-kanalen.

Een vierde seizoen van Undercover lijkt in ieder geval officieel van de baan. Hoewel Netflix de serie nooit officieel gecanceld heeft, heeft hoofdrolspeler Tom Waes wel aan de media laten weten dat hij een nieuw seizoen niet per se ziet zitten. “Misschien komt er ooit nog een keer een vierde seizoen, maar voorlopig dus niet,” zei hij destijds. Het is dus nog even afwachten hoe het met de toekomst van de franchise zit, maar momenteel lijkt dit plan definitief vervangen te zijn door de vervolgfilm.

Meer informatie over ‘Ferry: De Serie’

Ferry Bouman probeert als beginnende xtc-producent voet aan de grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Samen met John, zwager Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met de onwrikbare drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub om zijn plaats aan de top te veroveren. Maar pas wanneer zijn geliefde Danielle de donkere kant van Ferry en zijn business leert kennen, wordt duidelijk welke prijs hij moet betalen om de allergrootste te worden…

TitelFerry: De Serie
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNederlands
GenreActie, Misdaad
CastFrank Lammers, Elise Schaap, Yannick van de Velde, Raymond Thiry, Huub Smit, Tim Haars, Poal Cairo, Steef Cuijpers, Koen De Graeve, Alice Reijs, Kevin Janssens, Monic Hendrickx, Tygo Gernandt, Dirk Roofthooft

Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.