Manchester City – Manchester United: live kijken op tv en online | 25 mei 2024 | Finale FA Cup

In het hoogste Engelse bekertoernooi—de FA Cup—is inmiddels de finale aangebroken en er staat weer een waanzinnig mooie wedstrijd op het programma. Benieuwd wanneer en waar je Manchester City – Manchester United kunt kijken? De partij wordt gespeeld op zaterdag 25 mei 2024 om 16:00 uur Nederlandse tijd in het iconische Wembley Stadium. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Manchester City vs. United online kijken: live stream van de wedstrijd op zaterdag 25 mei 2024 om 16:00 uur Nederlandse tijd

De finale van de FA Cup is aangebroken. Dit seizoen worden de uitzendingen wederom door Ziggo Sport verzorgd. Ook de match tussen de twee teams uit Manchester wordt zaterdag om 16:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden via het hoofdkanaal, zo blijkt uit de programmagids. Je kunt de wedstrijd via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Man City – Man Utd bij Ziggo Sport (Select). Via dit kanaal wordt deze finale van de FA Cup in Nederland uitgezonden. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar als ‘Select’ via andere providers als KPN en Odido.
🔀 ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League en EFL Cup, maar de FA Cup stream je er niet. 👉 Kijk nu naar Engels voetbal bij Viaplay.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League en nog veel meer sport, maar de FA Cup is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxDit video on demand-platform biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ SkyShowtimeHet is meest recente streamingdienst uit dit lijstje, maar momenteel is er in Nederland geen sport in het aanbod te vinden.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de FA Cup worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, omdat ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Opstellingen van Manchester City en United tijdens deze finale in de FA Cup 2024

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd in de finale van de FA Cup 2024. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Manchester City vs. Manchester United staat zaterdag om 16:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten iets meer dan een uur ervoor te horen wie de basisspelers zijn.

🔵 Opstelling Manchester City: nog niet bekend

🔴 Opstelling Manchester United: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting van Manchester City vs. United

Heb je de partij afgelopen zaterdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Manchester City United 25 mei 2024 FA Cup finale’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de FA Cup in 2024 op tv en online kijken met een live stream

De FA Cup is dit jaar weer in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET lineair uitgezonden wedstrijden van Europees voetbal en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.