Engelse Championship en League Cup binnenkort exclusief te streamen bij Viaplay

Viaplay heeft bekendgemaakt dat het de exclusieve streaming thuisbasis wordt van de Engelse Sky Bet Championship en de Caraboa Cup (voorheen League Cup). In Nederland en negen andere Europese landen worden deze competities toegevoegd aan het voetbalpakket.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Viaplay voegt Championship en League Cup toe aan voetbalpakket

Met de Engelse Championship en de EFL Cup (ook wel League Cup of Caraboa Cup) voegt Viaplay weer twee grote voetbalcompetities toe aan het aanbod. Vanaf volgend seizoen zijn meer dan 180 nieuwe wedstrijden live te volgen via de streamingdienst.

De EFL Championship is een van de best bekeken competities in Europa. De winnaar en nummer 2 promoveren direct naar de Premier League, de nummers 3 t/m 6 spelen Play-Offs om ook een plekje in deze competitie te bemachtigen. Voor al deze wedstrijden kun je straks bij Viaplay terecht. Daarnaast zijn ook alle knock-out rondes en de finale van de League Cup vanaf volgend seizoen live te streamen. De wedstrijden zullen worden uitgezonden met lokale studioprogramma’s en lokaal commentaar.

Ook Premier League vanaf augustus 2022 te streamen via Viaplay

Naast de EFL Championship en EFL Cup heeft Viaplay vanaf augustus 2022 ook de exclusieve rechten om Premier League voetbal uit te zenden in Nederland en acht andere Europese landen. Vanaf het seizoen 2022/2023 zijn alle Premier League wedstrijden dus live te volgen via de streamingdienst.

Volgens Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer, wordt Viaplay met het toevoegen van deze drie competities de thuisbasis van het Engelse voetbal. In zijn statement zegt hij: “Engels voetbal is razend populair. De mix van vaardigheden, passie, traditie en onvoorspelbaarheid maakt het een unieke competitie, zowel op als naast het veld. Viaplay is al in het bezit van de Premier League rechten in negen landen. Met de toevoeging van het EFL Championship en de Carabao Cup kunnen we met recht zeggen dat Viaplay de thuisbasis is van het Engelse voetbal.”

Nog tot 1 augustus 28% korting op abonnement Viaplay

Fan van Engels voetbal? Als je volgend seizoen live al deze Engelse voetbalwedstrijden wilt kunnen streamen, dan kun je dus bij Viaplay terecht. Door een tijdelijke actie hier op de website van Viaplay profiteer je nog tot en met 31 juli van een korting van 28%. Je betaalt €9,99 per maand in plaats van €13,99 en bespaart dus maandelijks 4 euro. Vanaf 1 augustus wordt de prijs automatisch omgezet naar de gebruikelijke abonnementskosten.

Een voordeel van Viaplay is dat je wedstrijden niet alleen live kunt zien, maar elke sportuitzending ook in veel gevallen tot 48 uur lang kunt terugkijken. Zo hoef je niks meer te missen. Altijd op de hoogte blijven van het nieuws rondom Viaplay? Houd onze nieuwspagina in de gaten of sluit je aan bij de Facebook-groep met abonnees van Viaplay.

Viaplay in Nederland

Bron: Viaplay
Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.