Disney+ app voor Tesla auto’s op komst

Elon Musk, mede-oprichter en CEO van Tesla, heeft via Twitter laten weten dat Disney+ binnenkort een app in de auto’s van Tesla zal krijgen. Zo kunnen inzittenden naar alle films en series op de streamingdienst kijken, mits ze een abonnement hebben en de auto geparkeerd staat.

Tweet Elon Musk

In een tweet aan Elon Musk wordt gevraagd of de Disney+ app binnenkort ook naar de auto’s komt, aangezien veel Tesla rijders blij zouden zijn met een app van de gloednieuwe streamingdienst in het Tesla entertainmentsysteem. Hierop antwoordt de mede-oprichter en CEO van Tesla tot vreugde van zijn vele volgers: ‘Coming soon’.

Tesla Theater met Netflix en Disney Plus

In het zogeheten Tesla Theater, dat sinds de V10 software update in het systeem is ingebouwd, kan momenteel ook al naar Netflix worden gekeken. Tesla heeft wel besloten dat Tesla Theater enkel toegankelijk is wanneer niet in de auto gereden wordt. Op deze manier kan de chauffeur niet worden afgeleid door beelden op het entertainmentsysteem tijdens de rit.

Wel kan nog steeds naar films en series worden gekeken wanneer de auto geparkeerd. Zo kunnen inzittenden naar Netflix – en binnenkort ook het Disney+ aanbod – kijken terwijl er bijvoorbeeld in de auto gewacht wordt buiten school of wanneer de auto opgeladen wordt aan een elektrische laadpaal.

Streamingdienst Disney+

The Walt Disney Company heeft de gloednieuwe streamingdienst Disney+ recentelijk gelanceerd in de concurrentiestrijd met andere video-on-demand diensten als Netflix, Videoland en Amazon Prime Video. De streamingdienst Disney+ is sinds 12 september 2019 exclusief in Nederland te bekijken en sinds 12 november 2019 in meerdere landen. Kijkers kunnen nu 7 dagen gratis alle films en series op Disney+ zien.