Verrassend: dit is volgens kijkers de slechtste aflevering van Bridgerton

Het is verrassend dat het Netflix-kostuumdrama Bridgerton zo’n enorm grote hit is, want als het aan de kijkers ligt is de allereerste aflevering de slechtste van allemaal. Op de beoordelingssite IMDb kunnen kijkers per aflevering een cijfer geven, en zij vinden massaal dat het begin van de serie het minst goed is. Ook blijkt dat het tweede seizoen volgens de kijkers beter is dan het eerste seizoen.

Eerste aflevering van Netflix-serie ‘Bridgerton’ wordt het minst goed beoordeeld

Met een algemene score van een 7,3 krijgt de enorm populaire serie Bridgerton een uitstekende beoordeling op IMDb. Wel is het opmerkelijk te noemen dat de allereerste aflevering het slechtst scoort: met een 7,1 (uit ruim 3.000 stemmen) vinden kijkers dit nog steeds wel goed, maar de algehele mening is wel dat de serie steeds beter wordt. En dat je dus eigenlijk even door de eerste aflevering heen moet om écht van de kwaliteit van de serie te kunnen genieten.

Het eerste seizoen scoort gemiddeld een 7,6 per aflevering, terwijl het tweede seizoen met een gemiddelde van een 8 iets meer in de smaak valt. Ook opvallend: in het tweede seizoen scoort geen enkele aflevering onder de 7,5, terwijl de eerste aflevering van het eerste seizoen hier met een 7,1 dus ver onder zit. De beste aflevering is volgens kijkers de allerlaatste van het tweede seizoen, met een gemiddelde van een 8,4.

Hier moeten we wel bij opmerken dat het eerste seizoen gemiddeld rond de 2.500 stemmen per aflevering vergaarde en het tweede seizoen met maar ongeveer 1.500 stemmen wat achterblijft, dus wie weet zijn veel kritische kijkers na het eerste seizoen afgehaakt. Hieronder vind je in een overzicht de IMDb-score per aflevering.

AfleveringTitelIMDb-score
1.1“Diamond of the First Water”7,1
1.2“Shock and Delight”7,5
1.3“Art of the Swoon”7,6
1.4“An Affair of Honor”7,8
1.5“The Duke and I”7,9
1.6“Swish”7,5
1.7“Oceans Apart”7,6
1.8 “After the Rain”7,8
2.1“Capital R Rake”7,6
2.2“Off to the Races”7,6
2.3“A Bee in Your Bonnet”8,2
2.4“Victory”8,1
2.5“An Unthinkable Fate”8,1
2.6“The Choice”7,9
2.7“Harmony”8,2
2.8“The Viscount Who Loved Me”8,4

Seizoen 3 van Bridgerton is in de maak

Met bovenstaande bevindingen in ons achterhoofd zijn we nóg blijer dat een derde seizoen van Bridgerton er aankomt. Netflix heeft onlangs bekendgemaakt dat de opnames van dit seizoen van start gegaan zijn. Ook maakten ze bekend welke personages centraal zullen staan: Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton).

We weten nog niet wanneer we naar het derde seizoen kunnen kijken. Het tweede seizoen verscheen in maart 2022. Nu de productie van het derde seizoen gestart is denken we dit in de lente of zomer van 2023 op streamingdienst Netflix te mogen verwelkomen. Daarna is het verhaal overigens nog niet klaar; ook een vierde seizoen van de serie is al aangekondigd.

Meer informatie over de serie

Bridgerton is een romantische en scherpzinnige serie van de makers van Scandal, Grey’s Anatomy en Private Practice en zit vol schandalen over onverwoestbare vriendschappen, familiebanden en onmogelijke liefde.

TitelBridgerton
SoortSerie
Jaar2020-
Duur4 seizoenen
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,3 uit 129.000 stemmen
MakersChris Van Dusen
CastAdjoa Andoh, Julie Andrews, Lorraine Ashbourne, Jonathan Bailey, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Nicola Coughlan, Phoebe Dynevor, Ruth Gemmell, Florence Hunt, Claudia Jessie, Ben Miller, Luke Newton, Regé-Jean Page, Golda Rosheuvel, Luke Thompson, Will Tilston, Polly Walker, Simone Ashley, Charithra Chandran, Shelley Conn, Martins Imhangbe, Calam Lynch, Rupert Young
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.