Hoeveel afleveringen heeft ‘Bridgerton’ seizoen 3 eigenlijk?

Het is eindelijk tijd voor een splinternieuw seizoen van Bridgerton. Maar voordat je gaat beginnen, wil je misschien wel weten hoeveel tijd je precies aan de nieuwe reeks kwijt bent. Daarom vragen veel mensen zich af hoeveel afleveringen het derde seizoen van Bridgerton precies telt. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Hoeveel afleveringen telt ‘Bridgerton’ seizoen 3?

Penelope Featherington en Colin Bridgerton staan in seizoen 3 van Bridgerton centraal. De twee draaien al twee seizoenen om elkaar heen. En hoewel Colin in een van de laatste scènes van het tweede seizoen liet weten dat hij nóóit met zijn jeugdvriendin zou daten, komt daar in de komende afleveringen wel verandering in. Terwijl Penelope besluit haar langgekoesterde verliefdheid op te geven en op zoek gaat naar een man—eentje die er ook voor haar is in haar dubbelrol als Lady Whistledown—is het voor Colin juist tijd om haar op een andere manier te bekijken.

Het derde seizoen van Bridgerton verscheen op donderdag 16 mei op Netflix. Maar op hoeveel afleveringen kun je eigenlijk rekenen? In totaal is het verhaal samengevat in acht afleveringen, die in twee delen online gegooid worden.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Uitzendschema van ‘Bridgerton’ seizoen 3

Op donderdag 16 mei verschenen de eerste vier afleveringen van Bridgerton seizoen 3 op Netflix. Maar zoals je misschien wel weet, is dit seizoen opgedeeld in twee delen. De laatste vier afleveringen verschijnen dus iets later: in juni. Hieronder vind je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Out of the Shadows”Donderdag16 mei 2024
2“How Bright the Moon”Donderdag16 mei 2024
3“Forces of Nature”Donderdag16 mei 2024
4“Old Friends”Donderdag16 mei 2024
5“Tick Tock”Donderdag13 juni 2024
6“Romancing Mister Bridgerton”Donderdag13 juni 2024
7“Joining of Hands”Donderdag13 juni 2024
8“Into the Light”Donderdag13 juni 2024

Verhaal en trailer van seizoen 3

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.