Komt er een seizoen 11 van ‘The Blacklist’?

Sinds kort kun je op Netflix naar het tiende seizoen van The Blacklist kijken. Iedere maandag verschijnen er drie nieuwe afleveringen. Maar met de nieuwe set afleveringen, ontstaat natuurlijk ook snel de vraag of er nog een vervolg komt. Oftewel: komt er een The Blacklist seizoen 11? Wij zochten het voor je uit.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Komt er een ‘The Blacklist’ seizoen 11?

We hebben helaas slecht nieuws: The Blacklist is gestopt. Na tien jaar en meer dan tweehonderd afleveringen moesten we afscheid nemen van Raymond Reddington. Het tiende seizoen is namelijk het allerlaatste en dus is Amerika’s favoriete crimineel officieel met pensioen.

In een interview met NBC zegt showrunner John Eisendrath hierover het volgende: “Na tien jaar, honderden Blacklist-casussen en meer dan 200 afleveringen, zijn we vereerd om nu tot ons slot te komen.” Ook bedankt hij de fans voor de tien jaar support die ze hebben gekregen. Helaas was het dus niet genoeg om ook nog voor een elfde seizoen te gaan.

Dit zijn series die lijken op ‘The Blacklist’

The Blacklist is dus tot een einde gekomen. Dat betekent dat je op zoek moet naar een andere misdaadthriller om the bingen. Een van de series die veel fans aanraden, is Homeland. De serie draait om CIA-agent Carrie Mathison, die berichten doorkrijgt dat een Amerikaanse oorlogsgevangene door al-Qaeda is gehersenspoeld. Ze gaat op onderzoek uit.

Ook 24 is volgens veel The Blacklist-fans een echte aanrader. Het wordt door veel mensen zelfs gezien als de beste actieserie ooit. We volgen Jack Bauer (Kiefer Sutherland), die werkzaam is bij een Amerikaanse antiterreurorganisatie. De serie heeft een unieke opbouw, want het speelt zich af in real time. Elke minuut in de serie duurt ook in het echt één minuut. Zo word je helemaal meegesleept in Jacks race tegen de klok.

→ Zin in deze series? Bekijk alle seizoenen direct op Disney+ 🤩

Meer informatie over ‘The Blacklist’

Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt.

TitelThe Blacklist
SoortSerie
Jaar2013-2023
Duur10 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama, Mystery
IMDb8,0 uit 253.000 stemmen
MakerJon Bokenkamp
CastJames Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Amir Arison, Hisham Tawfiq, Ryan Eggold, Mozhan Marnò, Laura Sohn

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.