Bestaat de band August Moon uit ‘The Idea Of You’ echt?

Op donderdag 2 mei 2024 werden we verblijd met de nieuwe film The Idea Of You. In de romantische dramafilm zien we hoe een alleenstaande moeder een relatie krijgt met de leadzanger van een wereldberoemde boyband. Deze band staat beter bekend als ‘August Moon‘. Misschien vraag je je na het kijken van de film wel af of de band écht bestaat. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.

‘The Idea Of You’ op Amazon Prime Video

Het verhaal van The Idea Of You draait om de 40-jarige Solène, die tijdens het festival Coachella de 24-jarige zanger Hayes ontmoet. Ze beginnen een wervelende romance, waarbij ze de nodige moeilijkheden op hun pad komen. De hoofdrollen zijn voor Anne Hathaway en Nicholas Galitzine. The Idea of You is een verfilming van een roman van Robinne Lee. Dit boek is geen échte fanfictie, niet zoals bijvoorbeeld het welbekende After. Bekijk hieronder direct de trailer.

Bestaat de band August Moon écht?

Hayes is dus de leadzanger. Samen met Oliver (Raymond Cham Jr.), Adrian (Jaiden Anthony), Simom (Viktor White) en Rory (Dakota Adan) vormt hij de band August Moon. In het begin zien we de boyband optreden op het festival Coachella. De rest van de film wordt gevolgd door talloze optredens en opgenomen nummers. Het lijkt dus alsof de band écht bestaat. Schijn bedriegt, want helaas is August Moon alleen een fictieve band. Hoewel Nicolas Galitzine samen met de andere acteurs wel in de film zingt, vormen ze in het echte leven geen boyband samen.

We snappen dat er wel verwarring kan ontstaan. Streamingdienst Amazon Prime Video laat het namelijk lijken alsof de band écht bestaat. Zo hebben ze een eigen Instagram en kun je de nummers Closer, Taste en Dance Before We Walk gewoon streamen via Spotify en Apple Music. Daarnaast zou August Moon gebaseerd zijn op de band One Direction. Het verhaal van de gehele film zou zelfs geïnspireerd zijn op een Harry Styles-fanfictie. Dit is echter niet het geval, al zijn er wel gelijkenissen.

Meer informatie over de film

Gebaseerd op het veelgeprezen liefdesverhaal van Robinne Lee, draait The Idea of You om Solène (Anne Hathaway), een 40-jarige alleenstaande moeder die een onverwachte verhouding begint met de 24-jarige Hayes Campbell (Nicholas Galitzine). Hayes is de leadzanger van August Moon, de hipste boyband van het moment. Wanneer Solène mee moet met haar tienerdochter naar het Coachella muziekfestival, nadat haar ex op het laatste moment afhaakt, ontmoet ze Hayes en is er meteen een onmiskenbare vonk tussen de twee. Ze beginnen een passievolle relatie, maar het duurt niet lang voordat Hayes’ status als superster onvermijdelijke uitdagingen met zich meebrengt. Solène ontdekt al snel dat het leven in de schijnwerpers meer is dan waar ze op gerekend had.

TitelThe Idea of You
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 57 minuten
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
RegisseurMichael Showalter
CastAnne Hathaway, Nicholas Galitzine, Ella Rubin, Annie Mumolo, Reid Scott, Perry Mattfeld, Jordan Aaron Hall, Mathilda Gianopoulos, Meg Millidge, Raymond Cham Jr., Jaiden Anthony, Viktor White, Dakota Adan

Synopsis: Amazon Prime Video

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.