Is ‘The Idea of You’ nou echt gebaseerd op Harry Styles?

Sinds kort kijk je op Amazon Prime Video naar de nieuwe romantische dramafilm The Idea of You. Het verhaal draait om de leadzanger van ’s werelds meest beroemde boyband, die een relatie begint met alleenstaande moeder Solène. Op het internet lees je overal dat het verhaal gebaseerd is op Harry Styles-fanfictie, maar is dit echt zo? Wij zochten het voor je uit.

Dit is het verhaal van ‘The Idea of You’

Samen met haar dochter vertrekt de 40-jarige Solène naar Coachella, waar ze onverwachts de 24-jarige zanger Hayes ontmoet en de vonken overslaan. Ze beginnen een wervelende romance, waarbij ze de nodige moeilijkheden op hun pad komen. De hoofdrollen zijn voor Anne Hathaway en Nicholas Galitzine.

Het verhaal draait dus om de Britse leadzanger van een wereldberoemde boyband die weleens met oudere vrouwen date… Als je dat hoort, schiet de naam Harry Styles misschien wel in je hoofd. Maar is The Idea of You écht gebaseerd op fanfictie over de wereldberoemde zanger van hits als Watermelon Sugar en As It Was?

Is ‘The Idea of You’ gebaseerd op Harry Styles-fanfictie?

The Idea of You is een verfilming van een roman van Robinne Lee. Dit boek is geen échte fanfictie, niet zoals bijvoorbeeld het welbekende After. Dat verhaal startte op Wattpad met een hoofdpersonage dat letterlijk Harry Styles heette. Toen het eenmaal echt uitgegeven werd, werd zijn naam veranderd in Hardin Scott. The Idea of You is nooit op die manier op de markt gebracht als fanfictie of echt duidelijk aan de voormalig One Direction-zanger gelinkt. Maar gelijkenissen zijn er natuurlijk wel…

Auteur Robinne Lee heeft weleens in een interview laten vallen dat het eerste idee voor Hayes ontstond toen ze een video op YouTube tegenkwam van een wereldberoemde boyband. Na een Google-sessie ontdekte ze dat de zanger waar ze haar oog op had laten vallen weleens met oudere vrouwen datete. Het idee voor de roman was geboren.

Harry Styles was dus waarschijnlijk wel haar eerste muze. Maar het is geen één-op-één-kopie. Tegen Vogue vertelde ze inspiratie haalde uit allerlei mannen, waaronder Styles, maar ook Prince Harry, haar eigen echtgenoot, acteur Eddie Redmayne en wat ex-vriendjes. En ze benadrukt ook: “Het was nooit bedoeld als een boek over Harry Styles. Het is bedoeld als een boek over een vrouw van bijna 40 die haar seksualiteit terugwint en zichzelf herontdekt.” Geen échte Harry Styles-fanfictie dus, maar wel een klein beetje.

Meer informatie over de film

Gebaseerd op het veelgeprezen liefdesverhaal van Robinne Lee, draait The Idea of You om Solène (Anne Hathaway), een 40-jarige alleenstaande moeder die een onverwachte verhouding begint met de 24-jarige Hayes Campbell (Nicholas Galitzine). Hayes is de leadzanger van August Moon, de hipste boyband van het moment. Wanneer Solène mee moet met haar tienerdochter naar het Coachella muziekfestival, nadat haar ex op het laatste moment afhaakt, ontmoet ze Hayes en is er meteen een onmiskenbare vonk tussen de twee. Ze beginnen een passievolle relatie, maar het duurt niet lang voordat Hayes’ status als superster onvermijdelijke uitdagingen met zich meebrengt. Solène ontdekt al snel dat het leven in de schijnwerpers meer is dan waar ze op gerekend had.

TitelThe Idea of You
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 57 minuten
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
RegisseurMichael Showalter
CastAnne Hathaway, Nicholas Galitzine, Ella Rubin, Annie Mumolo, Reid Scott, Perry Mattfeld, Jordan Aaron Hall, Mathilda Gianopoulos, Meg Millidge, Raymond Cham Jr., Jaiden Anthony, Viktor White, Dakota Adan

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.