Apple TV+ | Wat weten we tot nu toe over de streamingdienst?

In de oorlog tussen de streamingdiensten doet ook multinational Apple inmiddels een duit in het zakje. Ze gaan samen met onder andere Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video de strijd aan tegen marktleider Netflix. Op het Special Event op 10 september 2019 vanuit het Steve Jobs Theater werden de details bekendgemaakt. Wat weten we tot nu toe over de release date, kosten, films, series en kwaliteit van de gloednieuwe streamingdienst Apple TV+?

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op Apple TV+ kijken ✅

Release date Apple TV+

Het lijkt alsof Apple de hete adem van Disney in de nek heeft gevoeld afgelopen maand. Disney+ wordt namelijk op 12 november 2019 gelanceerd in Amerika, Canada en Nederland. Apple heeft besloten op de eerste dag van dezelfde maand online te gaan in 100 landen. Vanaf 1 november 2019 kunnen we dus al genieten van de films en series op Apple TV+!

Maandelijkse kosten of een jaar cadeau

De streamingdienst gaat qua prijs aardig concurreren met de gevestigde orde in de markt. Waar Netflix nu maandelijks €7.99 kost ligt een abonnement op Amazon Prime Video (€5.99), Videoland (€8.99) en Disney+ (€6.99) daar allemaal redelijk in de buurt. Apple lijkt vastbesloten zijn de goedkoopste van de grote namen te zijn en kiest voor een maandbedrag van $4.99! Het is nog onbekend of dit omgerekend wordt naar euro’s (± €4.54) of net als Disney+ in Nederland simpelweg de prijs uit de Verenigde Staten in euro’s aan zal nemen (€4.99). Overigens kan iedereen een gratis proefperiode van 7 dagen aanschaffen alvorens een abonnement af te sluiten.

Maar er is nog een extra cadeautje voor iedereen die een nieuw Apple product aanschaft. Bij elke nieuwe aanschaf krijg je een jaarabonnement op Apple TV+ gratis! Dat geldt voor een nieuwe iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, of Apple TV.

Films en series op de streamingdienst

Helaas is nog niet veel bekend over alle titels die online zullen komen. Het lijkt erop dat het aanbod nog niet gigantisch zal zijn vanaf het begin, maar door de flinke bankrekening van Apple zou dat aantal nog wel eens heel snel kunnen groeien. Zo hebben ze bijvoorbeeld The Morning Show met o.a. Jennifer Aniston aangekondigd, See met Jason Momoa, Dickinton, For All Mankind, Snoopy In Space, The Elephant Queen, Helpsters, Ghostwriter, Servant, Truth Be Told en een exclusieve samenwerking met Oprah. De trailers voor deze titels zijn hier te vinden.

Kwaliteit van Apple TV+

Het kenmerk kwaliteit kunnen we op meerdere manieren opvatten. Als we hebben over kijkgemak en aanbod zijn er in ieder geval een paar interessante zaken aanwezig op de nieuwe streamingdienst van Apple:

  • 4K HDR en Dolby Atmos: voor de ideale streambeleving zijn dit inmiddels vereisten. Apple ondersteunt de technologische hoogstandjes.
  • Nooit advertenties: Apple TV+ zal nooit advertenties vertonen aan de kijkers. Dat is een belofte vanuit Apple.
  • Delen met 6 familieleden: het account van je Apple TV+ is te delen met maximaal 6 familieleden. Als je dus om de beurt elk jaar een nieuwe iPhone koopt zit je al snel aan een gratis abonnement voor langere tijd. Pluspuntje!
  • Downloaden en online kijken: gelukkig, downloaden is ook bij Apple TV+ mogelijk! Kijk je films en series lekker onderweg als je geen internet hebt door ze van tevoren op je toestel te zetten.
  • Elke maand nieuwe Apple Originals: net als Netflix, Amazon, Videoland, Disney en eigenlijk elke andere provider van streamingdiensten zal Apple ook met exclusieve content komen op Apple TV+.
  • Directe link met Apple TV: deze hadden we natuurlijk kunnen verwachten. Je kijkt eenvoudig Apple TV+ via je Apple TV kastje.