Alle ‘American Pie’-films in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

Een van de meest iconische films ooit is nog altijd American Pie. Maar wist je ook dat er na die klassieker nog zeven (!) films volgden? Misschien wil je je wel aan een marathon wagen. Net als andere filmliefhebbers vraag je je dan waarschijnlijk af wat de chronologische volgorde van alle American Pie-films precies is. Hieronder laten we precies weten welke delen je eerst moet kijken.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘American Pie’-films

In 1999 was het voor het eerst tijd voor American Pie. In de tienerfilm spreken vier vrienden af om voor hun studententijd hun maagdelijkheid te verliezen. Hiermee was het verhaal nog niet klaar, want er volgden maar liefst zeven delen, met American Reunion uit 2012 als laatste. Hieronder zetten we de chronologische volgorde voor je op een rijtje.

VolgordeTitelReleasejaar
1American Pie1999
2American Pie 22001
3American Pie: American Wedding2003
4American Pie Presents: Band Camp2005
5American Pie Presents: The Naked Mile2006
6American Pie Presents: Beta House2007
7American Pie Presents: The Book of Love2009
8American Reunion2012

Waar zijn de ‘American Pie’-films te bekijken?

Er is slechts één video on demand-platform waar je de American Pie-films kunt kijken en dat is de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Zij bieden de acht films aan, waardoor je ze zonder abonnement kunt huren of kopen.

Koop je de films, dan blijven ze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je ze zo vaak bekijken als je wilt. Als je kiest voor huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van American Pie en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de American Pie-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Verhaal en trailer van ‘American Pie’

Vier vrienden besluiten na een feestje een pact te sluiten: ze zullen er alle vier alles aan doen om nog voor ze gaan studeren hun maagdelijkheid te verliezen. Terwijl het feest dichterbij komt, doen de jongens er alles aan om te scoren.


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.