Eindstand: Amber Heard wel of niet in Aquaman 2?

Actrice Amber Heard heeft in de afgelopen tijd veel verloren: de rechtszaak tegen haar ex-man Johnny Depp, de $15 miljoen die ze ter schadevergoeding aan hem moest betalen én misschien ook wel haar rol in Aquaman and the Lost Kingdom. Maar is dat laatste nou echt waar of zal de actrice ondanks alles nog naast Jason Momoa schitteren in de film die in 2023 verwacht wordt? Oftewel: zit Amber Heard wel of niet in Aquaman 2? In dit artikel geven we het antwoord op deze vraag.

Gaan we Amber Heard wel of niet terugzien in Aquaman 2?

In 2018 was Amber Heard te zien in de DC-film Aquaman, en in eerste instantie zouden we haar personage Mera ook weer in het tweede deel kunnen bewonderen. De verhitte strijd die ze echter in de rechtbank uitvocht met haar ex-man Johnny Depp—en die ze uiteindelijk dus verloor—zorgde ervoor dat er veel ophef ontstond over haar rol. Zo werd Warner Bros. in een petitie die 4,5 miljoen (!) handtekeningen ophaalde verzocht om de actrice uit de film te schrappen. De mening van het publiek was duidelijk: Amber Heard zou niet in Aquaman 2 moeten verschijnen. Maar krijgen zij gelijk?

Insiders berichtten eerder dat Amber Heard volledig uit Aquanman 2 geschrapt was

Heard liet in de rechtbank al weten te moeten vechten voor haar rol, en op een gegeven moment leek Warner Bros. zelfs volledig mee te gaan in de wens van het publiek. Insider KC Walsh maakte namelijk in juni via onderstaande tweet bekend dat er een vergadering had plaatsgevonden waarbij besloten was dat alle scènes met de actrice verwijderd zouden worden. Ook een andere bron berichtte dat er een recasting was geweest.

Volgens de laatste updates houdt Amber Heard een kleine rol

Een paar dagen na de tweet van KC Welch liet een woordvoerder van Amber Heard aan verschillende media, waaronder aan The Guardian, weten dat dit allemaal niet waar was.

“De geruchtenmolen gaat gewoon door zoals deze vanaf de eerste dag gedaan heeft: inacurraat, ongevoelig en een beetje belachelijk.” *
– Woordvoerder Amber Heard

Uit een Twitter Spaces-gesprek tussen Umberto Gonzalez (The Wrap) en Erik Davis (Fandango) in augustus blijkt ook dat Amber Heard niet volledig geschrapt is uit de film en nog steeds een kleine rol heeft, zoals te lezen is in een artikel van The Direct. Een bron heeft de mannen laten weten dat de rol van Heard tot ongeveer twintig minuten schermtijd teruggeschroefd is.

Uiteraard is dit nog steeds geen officiële berichtgeving vanuit Warner Bros. zelf en kunnen we dit alles nog niet met zekerheid zeggen, maar volgens de laatste updates gaan we Heard dus wel terugzien in Aquaman 2. De film staat gepland voor maart 2023 en zal vervolgens na een aantal maanden op HBO Max verschijnen.

De strijd tussen Amber Heard en Johnny Depp

Voor wie de strijd tussen Amber Heard en Johnny Depp gemist heeft, hier even een korte recap. Na hun huwelijk in 2015 begon de publieke strijd tussen de twee acteurs in 2018, toen Heard in een interview met The Washington Post beschuldigingen van mishandeling uitte aan het adres van Depp. Ze claimde namelijk ‘een overlever van huiselijk geweld te zijn’. Er volgden vele verwijten over en weer, en uiteindelijk leidde dit in 2020 tot een eerste rechtszaak.

Dit was geen zaak tussen Heard en Depp zelf, maar tussen Johnny Depp en The Sun, die hem in een artikel een ‘wife beater’ noemden. Deze rechtszaak werd recentelijk nog onder de loep genomen in de documentaireserie Johnny vs Amber op discovery+. In 2022 volgde de welbekende zaak tussen Johnny en Amber, die door die eerste gewonnen werd. Nu lijkt de strijd beslist, al weten we dus nog steeds niet zeker wat dit met de toekomstige filmrollen van de acteurs gaat doen.


* Originele tekst in het Engels: “The rumour mill continues as it has from day one – inaccurate, insensitive and slightly insane.”

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.