Deze tien mollen waren verantwoordelijk voor de laagste pot in ‘Wie Is De Mol’

De zoektocht naar de mol is volop aan de gang. Op 6 januari ging het gloednieuwe seizoen van Wie is de Mol? van start. Tien kandidaten voeren iedere week opdrachten uit waarmee ze geld kunnen verdienen. Een van hen heeft echter de taak gekregen om juist geld uit de pot te houden. Aan hem of haar de taak om de boel te saboteren. De afgelopen seizoenen zijn we al op heel wat molacties getrakteerd. Maar welke Mol eindigde met de laagste pot? We zetten de tien beste mollen aller tijden voor je op een rij.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nieuw seizoen van ‘Wie is de Mol?’

Op 6 januari was het tijd voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Presentatrice Tooske Ragas, actrice Rian Gerritsen, misdaadjournalist Kees van der Spek, artiest Babs Schutte, cartoonist Jip van den Toorn, acteur Jeroen Spitzenberger, presentator Fons Hendriks, dragartiest Justin Mooijer, wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en artiest Rosario Mussendijk zijn voor deze editie afgereisd naar Mexico. Uiteraard is presentator Rik van de Westelaken ook weer van de partij. Iedere week kun je om 20:30 uur klaar zitten voor een nieuwe aflevering. De ontmaskering van de Mol en de kroning van de winnaar, oftewel de grote finale, vindt plaats op zaterdag 9 maart.

Deze mollen wisten het meeste geld uit de pot te houden

Het doel van de Mol is om zoveel mogelijk geld uit de pot te houden. Dit doet hij of zij door opdrachten te saboteren. In 1999 verscheen het eerste seizoen van Wie Is De Mol? op tv. Huisvrouw Deborah Coutinho kreeg als eerste de taak om als Mol de boel te misleiden. Inmiddels zijn we 23 seizoenen verder en hebben we heel veel molacties voorbij zien komen. Zo kregen sommige mollen het zelfs voor elkaar om voor het oog van de kandidaten de boel te misleiden. Hieronder zetten we tien mollen op een rij die het voor elkaar kregen om het meeste geld uit de pot te spelen.

10. Susan Visser (2014) – €16.700

We starten de lijst met Susan Visser. Ze verdraaide cijfers van een code, kwam te laat met een zware tas in het hotel aan en de keuze voor een groepsvrijstelling in plaats van €2.000 was geen lastige keuze. Door al deze acties bleef de winnaar over met een pot van €16.700.

9. Rob Dekay (2020) – €13.400

Een plek lager dan Susan staat Rob Dekay. Lange tijd had niemand van de kandidaten door dat hij de Mol was. Zo zij Leonie nog: “Als hij de Mol is, dan vreet ik bij dezen mijn sandalen op“. Toch was de singer-songwriter de Mol en zorgde hij voor een pot van €13.400.

8. Klaas van Kruistum (2016) – €13.020

In 2016 eindigde de pot op €13.020. Klaas van Kruistum was hier als Mol verantwoordelijk voor. Waar hij in de eerste opdracht nog geld verdiende, verstopte hij bij de klimopdracht met de kisten maar liefst €1.500.

7. Anne-Marie Jung (2012) – €12.601

Anne-Marie Jung is op plaats zeven terug te vinden. Dankzij haar kwam de eindstand van de pot uit op €12.601. Dit bedrag kwam onder andere tot stand door het verplaatsen van enveloppen met geld en het expres verkeerd lezen van de juiste borden.

6. Jeroen Kijk in de Vegte (2020) – €12.580

Jeroen Kijk in de Vegte was een van de gelukkigen die nog een keer mee mocht doen aan Wie is de Mol? Dit keer echter niet als kandidaat, maar als de Mol. Hij kreeg het voor elkaar om tijdens een opdracht twee keer achter de kandidaten langs te sluipen. Aan het einde van het jubilieumseizoen zat een bedrag van €12.580 in de pot.

5. Jurre Geluk (2023) – €11.650

Na Jeroen vinden we Jurre Geluk terug. Hij is de meeste recente Mol en zorgde voor een pot van €11.650. Zijn molacties zijn bijna niet te tellen. Zo koos hij zoveel mogelijk voor jokers, saboteerde hij de porto, gaf hij de verkeerde morsecode door en zong expres vals tijdens de kooropdracht.

4. Margriet van der Linden (2015) – €10.500

Op plek vier staat Margriet van der Linden. Zij was in Sri Lanka de Mol en zorgde voor een pot van €10.500. Lang was dit bedrag de laagste pot ooit. Een van de meest gedurfde molacties was tijdens de opdracht in de trein. In plaats van het geld te verstoppen, besloot Margriet het geld uit het raam te gooien. Niemand die dat door heeft.

3. Merel Westrik (2019) – €10.150

In de top drie is Merel Westrik terug te vinden. De journalist hield in Colombia een Jenga-blokje met daarop ‘de Mol’ voor haar hoofd. Lachend riep ze naar haar medekandidaten dat dit bijna wel een aanwijzing moest zijn. Toch werd ze lang niet verdacht en kon ze verder gaan met mollen. In het laserparcours haalde ze allemaal geld bij de kandidaten weg en bij een andere opdracht zorgde ze ervoor dat mensen op het verkeerde balkon stonden. Deze acties leverde een pot op van €10.150.

2. Renée Fokker (2021) – €9.675

Op de tweede plek staat Renée Fokker. In de pot zat uiteindelijk een bedrag van €9.675. Dit kreeg ze voor elkaar door verkeerde codes door te geven, foute symbolen door te sturen en zoveel mogelijk verwarring te zaaien. Hoewel ze voor een van de laagste potten ooit zorgde, was de rol als Mol een van de moeilijkste die ze gespeeld heeft.

1. Everon Jackson Hooi (2022) – €8.065

In Albanië wist Everon Jackson Hooi de allerlaagste pot ooit neer te zetten. De acteur wist al zijn medekandidaten om de tuin te leiden. Dit deed hij door onder andere te mollen met de portofoon en de juiste container snel weg te laten spelen. Ook voerde hij een toneelspel op toen Thomas ervandoor ging met jokers en Everon met lege handen achterliet. We zijn benieuwd of de nieuwe Mol dit seizoen het record gaat verbreken.

Meer informatie over het programma

Tien weken lang voeren de kandidaten spectaculaire, intrigerende en soms angstaanjagende opdrachten uit om de pot te spekken. In het programma waarin niets is wat het lijkt, moeten de kandidaten inventief en volhardend zijn, lef hebben en samenwerken, maar altijd met de belangrijkste vraag in het achterhoofd: wie is te vertrouwen en wie niet? De jacht op de Mol is geopend!

TitelWie is de Mol?
Jaar1999-
SoortSerie
Duur24 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelprogramma
PresentatorRik van de Westelaken
KandidatenTooske Ragas, Rian Gerritsen, Kees van der Spek, Babs Schutte, Jip van den Toorn, Jeroen Spitzenberger, Fons Hendriks, Justin Mooijer, Anna Gimbrère, Rosario Mussendijk

Synopsis: AVROTROS

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.