Wanneer komt het nieuwe seizoen ‘Bureau Maastricht’ met Ewout Genemans?

Na Bureau Burgwallen, 040, Hofstad en Arnhem was het in 2023 tijd voor Bureau Rotterdam. Ewout Genemans liep hierin mee met twaalf Rotterdamse agenten. De laatste aflevering is inmiddels op de buis verschenen en de volgende stad is aangekondigd. Veel kijkers vragen zich dan ook af: wanneer komt het nieuwe seizoen Bureau Maastricht met Ewout Genemans op tv? In dit artikel delen we je alles met je wat we tot nu toe weten.

Wanneer komt het nieuwe seizoen ‘Bureau Maastricht’ op tv?

In 2019 was het eerste Bureau-seizoen te zien op RTL 4. In Bureau Burgwallen liep Ewout Genemans mee met de politie van Amsterdam. Hij vertrok daarna naar Eindhoven (040), Den Haag (Hofstad), Arnhem en natuurlijk Rotterdam. De laatste reeks bestond uit negen afleveringen en is inmiddels tot een einde gekomen. Dat smaakt natuurlijk naar meer.

Ewout Genemans zelf heeft al gehint naar een nieuw seizoen. In een Instagram-bericht bedankte hij kijkers met de woorden: “Bedankt en tot volgend seizoen! In weer een andere stad.” Het is dus duidelijk dat er een nieuw seizoen gaat komen, maar we weten nog niet wanneer dat te zien zal zijn. De meest waarschijnlijke releaseperiode is het najaar van 2024, aangezien Ewout heeft aangegeven dat de opnames in maart van dat jaar beginnen. Na een paar maanden filmen, volgt er doorgaans nog een aantal maanden post-productie. Daarmee komen we op onze eerdergenoemde schatting uit. Natuurlijk houden we je op de hoogte van de releasedatum als die met ons gedeeld wordt via je mail en onze social media-kanalen.

Naar welke stad gaat ‘Bureau’ de volgende keer?

Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn al aan de beurt geweest. Maar naar welke stad vertrekt Ewout Genemans de volgende keer? Zoals we hierboven zagen, verkassen we in ieder geval naar een nieuwe stad.

Eerst vroeg de presentator nog in een ‘story’: “Naar welke stad gaan we volgend seizoen…? Stay tuned! Volgende week…”. Een paar dagen later plaatste hij op social media zijn bovenstaande post, waarin hij laat weten dat Maastricht de volgende stad is. Hij omschrijft deze locatie als “een stad met jaarlijks miljoenen toeristen en bezoekers. Dicht aan de grens, met een bruisend uitgaansleven, studenten- en voetbalstad, woonplaats van veel expats en een internationale allure.” Hij sluit zijn verhaal af met: “Ik ben heel benieuwd wat we de komende tijd allemaal gaan meemaken.”

Waar gaat ‘Bureau Rotterdam’ over?

Met de ‘Bureau’-reeks bezocht Ewout al eerder de steden Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Arnhem. Nu is Rotterdam aan de beurt.

TitelBureau Rotterdam
Jaar2023
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalNederlands
CategorieReality
PresentatorEwout Genemans

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.