Wanneer komt Foundation seizoen 2 op Apple TV+?

Met de nieuwe sciencefictionserie Foundation lijkt Apple een absoluut kijkcijferkanon in handen te hebben. Al voordat het eerste deel volledig is uitgezonden, hebben we goed nieuws van de streamingdienst gekregen over het tweede seizoen. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Foundation seizoen 2 op Apple TV+? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Watch on Apple TV

Wanneer komt Foundation seizoen 2 op Apple TV+ in Nederland?

Goed nieuws voor liefhebbers van de Apple Original-serie Foundation, want in een persbericht liet de streamingdienst nu al weten dat er een tweede seizoen zal worden gemaakt. Matt Cherniss, zogeheten Head of Programming bij Apple TV+ zei hierover het volgende:

“We vinden het geweldig om te zien hoe het wereldwijde publiek de meeslepende, spannende en adembenemende thrill ride die ‘Foundation’ is, omarmt. We weten hoe lang fans van deze geliefde Asimov-verhalen hebben gewacht om zijn iconische werk tot leven te zien komen als een visueel spectaculaire event-serie en nu kunnen we niet wachten om nog meer te laten zien van de rijk gelaagde wereld, meeslepende storytelling en verbluffende world-building die David S. Goyer heeft gecreëerd in seizoen twee.””

Apple TV+ heeft nog niet laten weten wanneer het tweede seizoen verwacht wordt, maar aangezien de productie nog van start moet gaan lijkt het onwaarschijnlijk dat de afleveringen vóór eind 2022 online zullen verschijnen.

→ Vergelijkbare series met Foundation vind je hier 🍿

Waar gaat het verhaal van Foundation over?

Foundation is gebaseerd op de bekroonde romans van Isaac Asimov en vertelt over een groep bannelingen die een monumentale reis ondernemen om de mensheid te redden en de beschaving weer op te bouwen tijdens de val van het Galactische Rijk.

TitelFoundation
SoortSerie
Jaar2021
TaalEngels
Duur1 seizoen
CategorieDrama, Sci-Fi
IMDb7,5 uit 11.000 stemmen
MakersJosh Friedman, David S. Goyer
CastJared Harris, Lou Llobell, Lee Pace, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann, Daniel MacPherson, Alfred Enoch, Reece Shearsmith

Komt er een Foundation seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

We weten helaas nog niet of er een derde deel van Foundation zal volgen, omdat de komst van seizoen 2 nog maar net bevestigd is. Als we hier meer over te weten komen, verschijnt het nieuws op Streamwijzer en onze social media kanalen.

Welke teaser of trailer is er van Foundation seizoen 2?

Er is nog geen beeldmateriaal van het aankomende tweede seizoen, maar hieronder vind je wel alvast de trailer van deel 1 van de serie.


Synopsis: Apple TV+