Top 100 beste series op Videoland – Maart 2023

Streamwijzer heeft de top 100 beste series op Videoland op een rij gezet om jou te laten weten wat de beste series op de streamingdienst zijn. De volledige lijst is hieronder te vinden en een top 10 van de beste series uit eigen selectie door de redactie is extra uitgelicht met verhaal, trailer en link naar de serie op Videoland. Naast de top 100 beste series op Videoland in maart 2023 vind je op Streamwijzer ook:

Beste series op Videoland (maart 2023)

Hieronder zijn eerst door de redactie de 10 beste series op Videoland uitgelicht, waarna een volledige lijst van de top 100 gegeven wordt.

10. Nieuwe Buren (4 seizoenen)

Eva en Peter verhuizen naar Almere om een nieuw leven te beginnen wanneer ze in verwachting zijn van een kind. Dan slaat plotseling een vreselijk noodlot toe. Door een te vroege bevalling van Eva overlijdt het kindje van het stel, waarna ze gelukkig steun kunnen vinden bij hun nieuwe buren: Steef en Rebecca. De twee stellen worden goede vrienden en blijken meer te delen dan enkel lief en leed.

De serie krijgt een 7.1 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

9. Judas (1 seizoen)

De serie Judas is gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder, de zus van de beruchte Willem Holleeder. Zij beschrijft de verhaallijn tot het moment dat ze ervoor kiest haar broer, ook bekend als ‘Wim’ en ‘de Neus’, te verraden aan Justitie. Door middel van flashbacks uit haar jeugd vertelt Astrid hoe het was om op te groeien met een broer die zich in het criminele circuit omhoog werkte en hoe zij heeft geworsteld met de pijn die het haar kostte om haar broer te verraden. Zij merkte in haar jeugd namelijk al dat zij anders was dan haar broers en zus die wat volks waren. Ze is zelf erg slim en probeert weg te komen van haar gewelddadige vader op jonge leeftijd. Keer op keer blijkt na zo’n poging echter dat ze door haar familie wordt opgeslokt, voornamelijk door haar broer: Willem Holleeder.

De serie krijgt een 7.5 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

8. Mocro Maffia (1 seizoen)

De serie Mocro Maffia speelt zich af omtrent de drugsoorlog in Amsterdam, waarin moord een veelvoorkomend onderwerp is. Door Romano en zijn team wordt een goed lopende handel in cocaïne gerund, waarbij hij eerder werkte met ‘de Paus’ als zijn rechterhand. Door een ruzie tussen de twee is de Paus echter zijn eigen weg in geslagen en zijn de twee nu concurrenten. Ondertussen zijn journalist Matthijs en schrijver Rein de Waard de situatie aan het volgen om hier een boek over te schrijven. Wanneer beide partijen met elkaar in verder conflict komen om hun handel te redden, worden er moorden gepleegd, mensen verraden en complotten gesmeed. Wanneer de Paus ervoor kiest de verloofd en baby van ‘Potlood’ te vermoorden, loopt de situatie pas compleet uit de hand.

De serie krijgt een 8.1 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

7. The Blacklist (1 seizoen)

Op een dag komt één van de meest gezochte criminelen van de wereld plotseling het hoofdkantoor van de FBI in lopen om zich vrijwillig aan te geven. Hij heet Raymond Reddington, beter bekend als Red, en geeft aan de politie te willen helpen om de gevaarlijkste criminelen van de wereld onschadelijk te maken. Hij heeft al deze misdadigers en terroristen op een persoonlijke ‘blacklist’ gezet. Red heeft echter één bijzondere voorwaarde: hij wil alleen maar spreken met Elizabeth Keen, de minst ervaren FBI-profiler.

De serie krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

6. The Bridge (4 seizoenen)

Op een avond wordt er een vreselijke misdaad gepleegd, waarbij een lijk precies op het midden van de brug tussen Zweden en Denemarken wordt achtergelaten. Hierdoor moeten de Deense en Zweedse politie samenwerken om uit te zoeken wie deze moord gepleegd heeft. Saga Norén van de politie in Malmö (Zweden) en Martin Rohde van de politie in Kopenhagen (Denemarken) vormen de task force om de moordenaar op te pakken. Deze combinatie tussen een eigenaardige maar briljante vrouw en vriendelijk gezinsman blijkt een bijzonder partnerschap te vormen.

De serie krijgt een 8.6 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

5. The Good Doctor (3 seizoenen)

Shaun Murphy is een jonge en autistische chirurg die lijdt aan het Savantsyndroom en verhuist vanuit een kleine plaats in de Verenigde Staten naar een nieuwe werkplek in het presigieuze San Jose St. Bonaventure Hospital. Bij zijn nieuwe ziekenhuis vraagt men zich echter af of een persoon die zich niet in kan leven in anderen wel geschikt is om levens te redden. De directeur van het San Jose St. Bonaventure Hospital, Aaron Glassman, zet zich ten volle in om te proberen zijn collega’s te overtuigen dat Shaun aangenomen moet worden. De jonge dokter laat door zijn uitstekende medische vaardigheden zien dat hij wel degelijk geschikt is om levens te redden. En om zijn sceptische collega’s hun ongelijk te bewijzen.

De serie krijgt een 8.2 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

4. Peaky Blinders (4 seizoenen)

In het Birmingham van net na de Eerste Wereldoorlog is de centrale figuur van dit verhaal Thomas Shelby. Hij leidt de Peaky Blinders, de meest angstaanjagende bende van de stad.

De serie krijgt een 8.8 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

3. Killing Eve (2 seizoenen)

Villanelle is een psychotische huurmoordenares en Eve is de intelligente beveiligingsagente die de taak heeft om haar te vervolgen. Laatstgenoemde verwezenlijkt haar dromen om spion te worden niet in haar saaie bureaubaan. Villanelle blijkt echter een enorm getalenteerde moordenares te zijn, die zich als elegante vrouw ook nog vastklampt aan alle luxe die ze zich maar kan veroorloven door het gewelddadige beroep dat ze uitoefent. In een harde strijd spelen deze vrouwen een kat-en-muis-spel om elkaar om steeds maar weer te slim af te zijn.

De serie krijgt een 8.3 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

2. The Wire (5 seizoenen)

De stad Baltimore wordt geteisterd door drugs, veroorzaakt door een gevaarlijke combinatie van gewelddadige bendes en verslaafde mensen. Helaas blijkt de politiepenning niet altijd voldoende te zijn om goede en slechte mensen uit elkaar te houden. De verhaallijn is gefocust op de drugscultuur van downtown Baltimore en ontvouwt zich zowel rondom de criminelen die heersen over de stad als de agenten die proberen hen bij de kraag te vatten.

De serie krijgt een 9.3 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

1. The Handmaid’s Tale (3 seizoenen)

In de nabije toekomst is er een groot probleem: bijna alle vrouwen in de wereld zijn onvruchtbaar geworden. De Republiek Gilead (voorheen de Verenigde Staten) heeft hierdoor een theocreatisch bewind aan de macht gekregen dat gebaseerd is op een fundamentalistische vertegenwoordiging van het Oude Testament. Zij schaffen alle rechten van de vrouw af en gebruiken de vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn gebleven als broedmachines voor de rijke families. Offred is één van die ‘broedmachines’. Als bediende bij de Commander leeft zij in een schrikbewind, waarbij elk verkeerde woord een abrupt einde aan haar leven kan betekenen. Offred moet zich staande houden tegenover commanders en hun vrouwen, maar ook andere bedienden. Wie kun je vertrouwen en wie schaart zich achter het fundamentalistische bewind? Offred’s enige doel is om te overleven en haar bloedeigen dochter terug te vinden.

De serie krijgt een 8.5 uit 10 op IMDb. Bekijk alvast de trailer!

Lijst: Volledige Top 100 Videoland

TitelIMDbTrailerKijkenBestel
The Wire9.6TrailerKijkenBestel
The Wine Show9.5TrailerKijkenBestel
Peaky Blinders9.3TrailerKijkenBestel
Hannibal9.3TrailerKijkenBestel
Taboo9.3TrailerKijkenBestel
States of Undress9.3TrailerKijkenBestel
Escobar The Drugs Lord9.3TrailerKijkenBestel
The Bridge9.3TrailerKijkenBestel
The Handmaid's Tale9.2TrailerKijkenBestel
The Good Doctor9.2TrailerKijkenBestel
Confess9.2TrailerKijkenBestel
Gran Hotel9.2TrailerKijkenBestel
Mr. Bean9.1TrailerKijkenBestel
The Good Fight9.1TrailerKijkenBestel
De Daltons9.1TrailerKijkenBestel
Kingdom9.1TrailerKijkenBestel
Scrubs9TrailerKijkenBestel
Key & Peele9TrailerKijkenBestel
Gangland Undercover9TrailerKijkenBestel
Killing Eve9TrailerKijkenBestel
Black Market with Michael K. Williams9TrailerKijkenBestel
Black Market: Dispatches9TrailerKijkenBestel
Good Behavior9TrailerKijkenBestel
Medici: Masters of Florence8.9TrailerKijkenBestel
Meiden van de Herengracht8.9TrailerKijkenBestel
Patrick Melrose8.9TrailerKijkenBestel
Shaun het Schaap: Het Prijsbeest8.9TrailerKijkenBestel
The Fall8.9TrailerKijkenBestel
Castle8.9TrailerKijkenBestel
American Style8.9TrailerKijkenBestel
The Blacklist8.9TrailerKijkenBestel
SpongeBob8.9TrailerKijkenBestel
Code Black8.9TrailerKijkenBestel
Criminal Minds8.9TrailerKijkenBestel
Married With Children8.9TrailerKijkenBestel
Masha Vertelt Sprookjes8.8TrailerKijkenBestel
Ripper Street8.8TrailerKijkenBestel
Waco8.8TrailerKijkenBestel
Humans8.8TrailerKijkenBestel
Future Man8.8TrailerKijkenBestel
Mr. Mercedes8.8TrailerKijkenBestel
Ramses8.8TrailerKijkenBestel
Random Shit8.7TrailerKijkenBestel
Revenge8.7TrailerKijkenBestel
Inazuma Eleven8.7TrailerKijkenBestel
UnREAL8.7TrailerKijkenBestel
Younger8.7TrailerKijkenBestel
The Human Body: Secrets of Your Life Revealed8.7TrailerKijkenBestel
Scandal8.7TrailerKijkenBestel
Buurman en Buurman8.7TrailerKijkenBestel
Calimero8.7TrailerKijkenBestel
Condor8.7TrailerKijkenBestel
Devious Maids8.7TrailerKijkenBestel
Imposters8.7TrailerKijkenBestel
My Little Pony8.7TrailerKijkenBestel
No Offence8.7TrailerKijkenBestel
Once Upon a Time8.7TrailerKijkenBestel
Roots8.6TrailerKijkenBestel
The Five8.6TrailerKijkenBestel
Zie Mij Graag8.6TrailerKijkenBestel
El capo8.6TrailerKijkenBestel
A Million Little Things8.6TrailerKijkenBestel
Secrets and Lies8.6TrailerKijkenBestel
Continuum8.6TrailerKijkenBestel
CSI: Crime Scene Investigation8.6TrailerKijkenBestel
The Tunnel8.6TrailerKijkenBestel
Younger8.6TrailerKijkenBestel
My Little Pony: Friendship Is Magic8.6TrailerKijkenBestel
Holly Hobbie8.6TrailerKijkenBestel
Food: Delicious Science8.6TrailerKijkenBestel
Awkward8.6TrailerKijkenBestel
The Penguins of Madagascar8.6TrailerKijkenBestel
Grey's Anatomy8.6TrailerKijkenBestel
Bureau Raampoort8.6TrailerKijkenBestel
Divorce8.6TrailerKijkenBestel
Mad Dogs8.6TrailerKijkenBestel
Salamander8.6TrailerKijkenBestel
Super 48.6TrailerKijkenBestel
Tom & Harry8.6TrailerKijkenBestel
You've Been [email protected]8.6TrailerKijkenBestel
Dark Matter8.6TrailerKijkenBestel
Feuten8.6TrailerKijkenBestel
Love Daily8.5TrailerKijkenBestel
Professor T.8.5TrailerKijkenBestel
The Five8.5TrailerKijkenBestel
The Royals8.5TrailerKijkenBestel
Top of the Lake8.5TrailerKijkenBestel
Zak Storm8.5TrailerKijkenBestel
Zwarte Tulp8.5TrailerKijkenBestel
Hawaii Five-08.5TrailerKijkenBestel
Pokemon: Black & White8.5TrailerKijkenBestel
Crossing Lines8.5TrailerKijkenBestel
El Capo8.5TrailerKijkenBestel
Eyewitness8.5TrailerKijkenBestel
Gooische Frieten8.5TrailerKijkenBestel
Hawaii Five-08.5TrailerKijkenBestel
Levenslied8.5TrailerKijkenBestel
Pim & Pom8.5TrailerKijkenBestel
Van Speijk8.5TrailerKijkenBestel
SIX8.5TrailerKijkenBestel