Videoland kijken in het buitenland: zo doe je dat

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat er misschien ook al vakanties op de planning staan. Of misschien woon je wel (tijdelijk) in het buitenland. In beide gevallen wil je je favoriete programma’s van Videoland natuurlijk niet hoeven missen. In dit artikel vertellen we je alles over Videoland in het buitenland kijken en laten we je weten hoe het binnen én buiten Europa zit.

Videoland kijken binnen Europa

Allereerst hebben we goed nieuws voor iedereen die binnen een van de EU-lidstaten naar Videoland wil kijken, want voor hen is dat gewoon mogelijk. Videoland is te ontvangen in landen als België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Omdat het om de EER-lidstaten gaat vallen ook Liechtenstein, Noorwegen en IJsland hieronder. Door titels in deze landen te downloaden kun je je favoriete films, series en programma’s ook zonder het gebruik van wifi of 4G bekijken.

Hierbij zijn wel twee kanttekeningen. De eerste is dat het Verenigd Koninkrijk dankzij de Brexit natuurlijk niet meer tot de EU-lidstaten behoort en dat Videoland hier dus niet meer te ontvangen is. De andere is dat het starten van een abonnement of het activeren van een actiecode alleen in Nederland kan.

Videoland kijken buiten Europa

Buiten Europa (EU/EER) is het wat lastiger om naar Videoland te kijken, maar zeker niet onmogelijk. Hiervoor heb je een goede VPN nodig, ook wel Virtual Private Network genoemd.

Hiermee wordt de verbinding tussen jouw apparaat en het internet versleuteld om jouw veiligheid en privacy te waarborgen. Vervolgens kun je zelf instellen welk locatiesignaal je apparaat afgeeft. Je apparaat heeft altijd een IP-adres waarmee geïdentificeerd kan worden op welke fysieke locatie je je bevindt, maar de VPN-verbinding leidt dat adres om. Zo kan een andere website denken dat je je op een andere plek bevindt. In Nederland bijvoorbeeld, zodat je toch Videoland in het buitenland kan ontvangen. In een paar simpele stappen werkt dit als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Open de app of website van Videoland en begin direct met kijken 📺

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.