Swifties opgelet: ‘Taylor Swift: The Eras Tour’ is nu te streamen

“You Need To Calm Down.” Zojuist is Taylor Swift: The Eras Tour op Disney+ verschenen. Voor het eerst is het concert van Taylor Swift in zijn geheel te zien, want er zijn nog eens vijf nummers aan de film toegevoegd waar je in de bioscoop niet van kon genieten. Dat wordt meezingen!

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Taylor Swift: The Eras Tour’ staat op Disney+

Swifties hebben er lang op moeten wachten, maar nu kunnen ze vanuit hun eigen thuisbioscoop kijken naar Taylor Swift: The Eras Tour. Lang was het niet duidelijk bij welke streamingdienst de concertfilm zou verschijnen. Disney+ heeft dus de streamingwedstrijd gewonnen en is er vandoor gegaan met de uitzendrechten. CEO van Disney, Bob Iger, kondigde het nieuws op woensdag 7 februari 2024 aan. Hij zei hierover het volgende:

🗣️ “The Eras Tour is een waar fenomeen dat fans over de hele wereld heeft geraakt en blijft boeien. We zijn erg enthousiast om dit geweldige concert aan iedereen over de hele wereld te laten zien, exclusief op Disney+.”
– Bob Iger, CEO Disney

Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s version) is op vrijdag 15 maart op Disney+ verschenen. Er is meer goed nieuws, want er zijn vijf extra nummers te zien. Zo kunnen fans in deze versie genieten van het nummer Cardigan en vier extra akoestische nummers. Deze nummers waren nog niet eerder in de concertfilm te horen. De film is geregisseerd door Sam Wrench. Hij werkte eerder al aan concertfilms van artiesten als Billie Eilish, BTS en Lizzo.

‘Taylor Swift: The Eras Tour’ is een wereldwijd succes

Vorig jaar verscheen Taylor Swift: The Eras Tour in de bioscoop. Deze aankondiging zorgde voor een wereldwijde hit. Nooit eerder werden er tijdens de voorverkoop in de Verenigde Staten op één dag zoveel bioscooptickets verkocht. Daarmee verbrak Taylor Swift’s concertfilm het record van de film Avengers: Endgame uit 2019. Taylor Swift: The Eras Tour is opgenomen tijdens de eerste drie shows in het SoFi Stadium in Los Angeles.

In Nederland werden vier weken lang de bioscopen omgetoverd tot Taylor Swift-theater. Swifties konden van 13 oktober tot en met 5 november 2023 genieten van de concertregistratie van The Eras Tour. Een primeur, want Taylor Swift komt dit jaar met dezelfde tour naar Nederland. Op 4, 5 en 6 juli 2024 zal de zangers live te zien zijn in de Johan Cruijff ArenA. Als klap op de vuurpijl kondigde Taylor Swift ook een gloednieuw album aan. Deze verschijnt op 19 april 2024. Wie weet wordt deze ‘era’ nog toegevoegd aan de tour.

Verhaal van ‘Taylor Swift: The Eras Tour’ (2023)

Taylor Swift komt naar het grote scherm. Dompel jezelf onder in deze once-in-a-lifetime concertervaring.

TitelTaylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version)
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 48 minuten
TaalEngels
CategorieMuziek
CastTaylor Swift

Synopsis: AMC Theatres / Cinemark Theatres

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.