Gloednieuwe fantasyserie ‘The Sandman’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag staat The Sandman op Netflix. Deze gloednieuwe fantasyserie is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Neil Gaiman. Tussen 1989 tot 1996 verscheen zijn 75-delige comicreeks, die ons meeneemt naar de wereld van de dromen, en nu is dit verhaal dus voor het eerst te zien bij de streaminggigant.

‘The Sandman’ is Netflix’ nieuwste fantasyserie

Het verhaal van The Sandman is lastig samen te vatten in een paar zinnen, maar wat je in ieder geval moet weten is dat het draait om Dream, ook wel Morpheus genoemd, de ‘Lord of Dreaming’. Dreaming is het rijk der dromen, verbeelding, verhalen en nachtmerries, waarin Morpheus dus de complete macht heeft. Samen met zijn broers en zussen (die namen hebben als Death en Despair) staat hij bovendien bekend als The Endless.

In de serie wordt hij gevangengenomen en verblijft hij 106 jaar in gevangenschap, totdat hij uiteindelijk weet te ontsnappen. Nu moet hij de orde in zijn rijk én in de menselijke wereld herstellen, en hiervoor door verschillende werelden en tijdlijnen reizen. De eerste beelden van de serie zie je hieronder.

10 afleveringen van ‘The Sandman’ zijn nu te zien

Fans van de comics hoeven niet bang te zijn dat het bronmateriaal geen eer aangedaan wordt; Neil Gaiman is namelijk nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze serie. Ook tijdens de casting is zijn stem belangrijk geweest. De hoofdrol is in deze adaptatie weggelegd voor Tom Sturridge, die je misschien wel kent door zijn rollen in series als Irma Vep (2022) en Sweetbitter (2018-2019). De acteur wordt vergezeld door Jenna Coleman, Gwendoline Christie, Boyd Holbrook, Patton Oswalt, David Thewlis, Kirby Howell-Baptiste en Stephen Fry.

Het eerste seizoen van de serie bestaat uit 10 afleveringen, die op vrijdag 5 augustus om 09:00 uur ’s ochtends aan het aanbod van de streaminggigant toegevoegd zijn. In een interview met RadioTimes heeft Neil Gaiman aangegeven dat er ook al plannen zijn voor een tweede seizoen, dus het verhaal van The Sandman is nog lang niet klaar.

Meer informatie over de serie

Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.

TitelThe Sandman
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFantasy, Drama
MakersNeil Gaiman, David S. Goyer, Allan Heinberg
CastTom Sturridge, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Gwendoline Christie, Mason Alexander Park, Kirby Howell-Baptiste, Patton Oswalt, David Thewlis, Charles Dance, Joely Richardson, Stephen Fry, Donna Preston, Niamh Walsh, John Cameron Mitchell, Razane Jammal, Sanjeev Bhaskar, Vivienne Acheampong, Nina Wadia
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.