6 romantische films op Disney+ die je deze Valentijnsdag moet zien

De tijd van de romantiek is aangebroken, want Valentijnsdag staat voor de deur. Dat is natuurlijk het uitgelezen moment om een zwijmelfilm op te zetten. Maar als je even niet weet welke titel je nu weer moet kijken, helpen wij je uit de brand. Hieronder vind je 6 romantische films op Disney+ die je zeker niet mag missen.

➝ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

6x Romantische films op Disney+

6. The Art of Getting By (2011)

George heeft een hekel aan school en onttrekt zich het liefst aan al zijn verplichtingen. Als hij in contact komt met de populaire Sally en zij hem meesleept in haar bruisende sociale leven, lijkt het tij eindelijk te keren. Maar dan legt Sally het aan met Georges mentor. Dit is het verhaal van de coming-of-age film The Art of Getting By, die hoofdrollen heeft voor Freddie Highmore en Emma Roberts.

5. Rye Lane (2023)

Twintigers Dom en Yas staan centraal in de romcom Rye Lane. Ze ontmoeten elkaar op een nogal ongebruikelijke plek: een openbaar toilet. Daar hoort Yas Dom namelijk huilen. Hij bereidt zich voor op een etentje met zijn ex, want net als Yas komt hij net uit een vervelende relatie. De twee vinden elkaar in hun gemeenschappelijke gebroken hart en besluiten de dag samen te spenderen. Volgens kijkers én critici is dit een echte aanrader. De film wordt onder meer vernieuwend, hartverwarmend en hilarisch genoemd.

4. Sneakerella (2022)

Dol op sprookjes en op het verhaal van Assepoester in het bijzonder? Dan mag je Sneakerella zéker niet missen. Dit is een oud sprookje in een nieuw jasje. Het draait om aspirant-sneakerontwerper El, die die tegengewerkt wordt door zijn vader en zijn stiefbroers en hierdoor zijn eigen dromen niet kan volgen. Zijn leven verandert als hij Kira King ontmoet, de dochter van sneakermagnaat Darius King. Maar zij mogen natuurlijk niet samen zijn.

3. Été 85 (2020)

Bij fans van Call Me By Your Name mag de Franse film Été 85 niet op de kijklijst ontbreken. Het verhaal speelt zich af in de jaren 80 en neemt ons mee naar de Normandische kust, waar we geïntroduceerd worden in het leven van de 16-jarige Alexis. Nadat hij uit zijn zeilbootje gered wordt door de charismatische David, bloeit er iets moois op tussen de twee. De indrukwekkende film is gebaseerd op de internationale bestseller Je moet dansen op mijn graf van Aidan Chambers.

2. The Valet (2022)

The Valet is een leuke romcom die het verhaal vertelt van filmster Olivia. Ze is gewend aan paparazzi, maar op één dag gaat het mis: dan wordt ze op de foto gezet met haar minnaar Vincent, die stiekem getrouwd is. Ze besluit te doen alsof hotelbediende Antonio, die toevallig ook op de foto staat, haar nieuwe vriendje is. Maar dan moet hij wel willen meewerken…

1. Empire of Light (2022)

Hilary Small is een bioscoopmedewerker die aan schizofrenie leidt. Door haar afvlakkende medicatie is haar leven eenzaam, saai en monotoon geworden. Wanneer de jonge Stephen haar nieuwe collega wordt, ontstaat er een onwaarschijnlijke relatie. De film heeft een hoofdrol voor The Crown-actrice Olivia Colman en is gemaakt door Sam Mendes, de regisseur van topfilms als American Beauty en 1917.

Films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Er verschijnen iedere week nieuwe titels op Disney+. Benieuwd welke releases er binnenkort op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.