Kijkers zijn erg enthousiast over Netflix-serie ‘Queen Charlotte’: “Beter dan Bridgerton”

Terwijl we geduldig wachten op het derde seizoen van Bridgerton, verscheen afgelopen week de prequel Queen Charlotte: A Bridgerton Story op Netflix. Fans van het populaire kostuumdrama kunnen zich nu dus wagen aan het liefdesverhaal van koningin Charlotte en koning George. En dit is heel goed uitgewerkt, zo blijkt uit de eerste reacties van kijkers. Zelfs zó goed, dat veel fans nu al laten weten dat ze deze spin-off beter vinden dan Bridgerton zelf.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’ domineert Netflix

Op donderdag 4 mei voegde Netflix de spin-off Queen Charlotte: A Bridgerton Story toe aan het aanbod en slechts een kleine week later staat de serie al in tientallen landen op de eerste plaats in de Netflix top 10, wat betekent dat het verreweg het meest gestreamd wordt van alle series die de streamingdienst aanbiedt. En dat niet alleen: kijkers zijn ook heel enthousiast. Dit blijkt onder meer uit het IMDb-cijfer van een 7,4 (uit 6.600 stemmen) en de Rotten Tomatoes-score van 92% (critici) en 85% (kijkers).

Het draait, zoals de titel al doet vermoeden, om koningin Charlotte. Haar verhaal is waargebeurd en met deze prequel komen we nog meer te weten over haar liefdesgeschiedenis. We zien hoe Charlotte in eerste instantie helemaal niet wil trouwen en al zeker geen koningin wil worden, maar hoe alles verandert als ze George ontmoet. Hun huwelijk zorgt voor immense verschuivingen binnen de gemeenschap en is het startsein van het ontstaan van de wereld die we uit Bridgerton kennen.

Kijkers zijn erg positief over de prequel: “Prachtig gemaakt”

Op Twitter zijn de reacties onverminderd positief. De serie is aangrijpend, goed gemaakt en volgens veel fans dus zelfs beter dan het origineel. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Ben je nog niet begonnen aan deze populaire serie? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bingewatch het kostuumdrama direct op Netflix.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.