Indrukwekkende docuserie ‘Prehistoric Planet’ nu te zien op Apple TV+

Vanaf maandag 23 mei kun je op Apple TV+ naar de indrukwekkende docuserie Prehistoric Planet kijken. In deze vijfdelige serie wordt het leven van dinosaurussen, miljoenen jaren geleden, op de meest realistische wijze aan ons getoond. Deze week komt er iedere werkdag een nieuwe aflevering online. De eerste twee afleveringen kun je alvast op Apple TV+ bekijken.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op Apple TV+ kijken ✅

Waar gaat ‘Prehistoric Planet’ over?

Deze natuurdocumentaire laat zien hoe dinosaurussen 66 miljoen jaar geleden leefden op onze aarde. Doordat de beelden gebaseerd zijn op wetenschappelijke bevindingen en gemaakt zijn met peperdure computertechnieken, wordt een zo betrouwbaar en realistisch mogelijk beeld geschetst. Verschillende paleontologen hielpen bij het regisseren van de serie om het nóg waarheidsgetrouwer te maken.

Voor deze documentaireserie sloegen regisseur Jon Favreau (The Lion King) en de producten van Planet Earth de handen ineen. De beelden worden begeleid door muziek van de beroemde Hans Zimmer (Inception, The Lion King). Ook leuk: als voice-over klinkt de iconische stem van niemand minder dan David Attenborough.

‘Prehistoric Planet’ is vanaf maandag 23 mei te zien op Apple TV+

Vanaf maandag 23 mei is de docuserie te zien op Apple TV+. Vijf werkdagen lang verschijnt er iedere dag een nieuwe aflevering online. Omdat er dagelijks een andere klimaatzone in beeld gebracht wordt, bijvoorbeeld de kust, de woestijn of het bos, worden we iedere episode getrakteerd op beelden van andere type dinosaurussen. Zo is dit iedere dag weer het kijken waard. Hieronder vind je het uitzendschema van de serie, inclusief aflevering, titel, weekdag en releasedatum.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Kusten”Maandag23 mei 2022
2“Woestijnen”Dinsdag24 mei 2022
3“Zoetwater”Woensdag25 mei 2022
4“IJswerelden”Donderdag26 mei 2022
5“Bossen”Vrijdag27 mei 2022

Bekijk de eerste aflevering van de docuserie gratis

De eerste aflevering van Prehistoric Planet is voor Apple-gebruikers gratis te bekijken, ook zonder (proef)abonnement. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je betaalgegevens aan je Apple ID toevoegen. Als je alle episodes voor niks wilt kijken, kun je ook een gratis proefabonnement van 7 dagen afsluiten. Hiermee kijk je niet alleen naar Prehistoric Planet, maar geniet je een week lang van alle films en series die de streamingdienst te bieden heeft.

‘Prehistoric Planet’: meer informatie over de serie

Ervaar de wonderen van onze wereld zoals nooit tevoren in deze docuserie van Jon Favreau en de producenten van Planet Earth. Reis 66 miljoen jaar terug in de tijd en aanschouw de indrukwekkende dinosaurussen en buitengewone wezens die het land, de zee en de lucht bevolkten.

TitelPrehistoric Planet
Jaar2022
SoortSerie
TaalEngels
Duur5 afleveringen
CategorieDocumentaire
IMDb9,2 uit 505 stemmen
RegisseurJon Favreau

Synopsis: Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.