Disney+ onthult releasedatum en trailer van nieuwe Star Wars-serie ‘Obi-Wan Kenobi’ met Ewan McGregor

Het moment waar veel Star Wars-fans lang op hebben gewacht is dan eindelijk aangebroken. De eerste trailer van de splinternieuwe Star Wars-serie van Disney+Obi-Wan Kenobi—staat nu online. Op vrijdag 27 mei 2022 wordt de serie afgetrapt met de eerste twee afleveringen van de serie met in de hoofdrol Ewan McGregor op de streamingdienst gelanceerd.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Obi-Wan Kenobi’ (serie, 2022) is vanaf 27 mei 2022 op Disney+ te zien

Ewan McGregor zal in de nieuwe Star Wars-serie na 17 jaar (!) opnieuw terugkeren in zijn rol als iconische Jedi-Meester Obi-Wan Kenobi. Daarnaast zal Hayden Christensen weer in de huid van Darth Vader kruipen en zullen onder andere Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell en Benny Safdie in de cast schitteren.

Op Disney+ wordt de huidige collectie van Star Wars-films en -series aangevuld met deze nieuwe Original-serie. Eerst liet Disney weten dat er vanaf 25 mei 2022 elke woensdag een aflevering zou verschijnen om 09:00 uur Nederlandse tijd, maar inmiddels is bekend dat vrijdag 27 mei 2022 wordt afgetrapt met een dubbele aflevering. In totaal zullen er 6 episodes te zien zijn. Wanneer de overige episodes online verschijnen, is nog niet bekend. Momenteel is de verwachting dat het wekelijks op woensdag zal zijn, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Poster werd eerder onthuld

Naast de bekendmaking van de cast en release datum werd ook onlangs de eerste poster van Disney’s nieuwe Star Wars-serie onthuld. Het iconische beeld van de twee zonnen op Tatooine vind je in de onderstaande tweet.

Obi-Wan Kenobi (serie, 2022): verhaal, informatie en trailer

Het verhaal begint 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen van Star Wars: Revenge of the Sith (2005) waar Obi-Wan Kenobi geconfronteerd werd met zijn grootste nederlaag: het verraad van zijn beste vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker, die zich liet verleiden tot de dark side en Lord Darth Vader werd. Het klinkt alsof Obi-Wans tijd op Tatooine tussen Revenge of the Sith en A New Hope (1977) allesbehalve vredig zal zijn, aangezien de show het toneel vormt voor de ultieme Star Wars-rematch tussen de twee oude vrienden.

TitelObi-Wan Kenobi
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen met 6 afleveringen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Sci-Fi
Release datum27 mei 2022 (om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd)
CastEwan McGregor, Hayden Christensen, Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell, Benny Safdie

Synopsis: Disney

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.