Deze 7 films verschijnen vandaag in de bioscoop | 14 maart 2024

Iedere week verschijnen er nieuwe films op het witte doek. Wij maken hier een overzicht van alle nieuwe films in de bioscoop in week 11 van 2024. Al deze titels zijn sinds donderdag 14 maart te zien. Je vindt in het artikel onder andere het verhaal, de trailer en waar je de films in de toekomst eventueel kunt streamen, mits dit nu al bekend is.

7x Nieuwe films in de bioscoop (in week 11 van 2024)

Hieronder vind je een lijst met de films die op 14 maart 2024 in de bioscoop verschijnen. Uiteraard is het aan iedere bioscoop om zelf te bepalen welke titels ze vertonen en dus zullen niet alle films overal te zien zijn.

7. Dream Scenario

Nicolas Cage schittert in de nieuwe film Dream Scenario. Het verhaal draait om de doodgewone professor Paul Matthews, die ineens blijkt voor te komen in de dromen van miljoenen mensen. Van het ene op het andere moment is hij een celebrity. Als de dromen van de onbekenden veranderen in nachtmerries, gaat Paul toch maar op zoek naar een oplossing. De film wordt in de toekomst op Amazon Prime Video verwacht, waar je de eerste 30 dagen gratis kunt kijken naar alle titels.

6. Verdwenen Stad

De documentaire Verdwenen Stad richt zich op het onthutsende verhaal van de Amsterdamse tram die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de nazi-bezetter. Hiermee werden tienduizenden joden gedeporteerd, waaronder Anne Frank en haar familie.

5. No Way Up

In de bloedstollende thriller No Way Up stort een vliegtuig neer in de Stille Oceaan. Een aantal overlevenden zit vast in de cabine. In eerste instantie lijkt hun grootste probleem overleven te zijn, maar dan ontdekken ze dat een stel bloeddorstige haaien het vliegtuigwrak gevonden heeft.

4. El Eco

Deze documentaire dompelt je onder in een kleine gemeenschap op de idyllische heuvels van El Eco, Mexico. De film volgt het leven van drie jonge vrouwen die de hartslag van hun paradijselijke omgeving bepalen. El Eco werd bekroond met diverse prijzen en is volgens kijkers een echte aanrader.

3. Banel & Adama

Romeo en Julia, maar dan anders… Dat is de nieuwe dramafilm Banel & Adama. Het verhaal neemt je mee naar een dorpje in Noord-Senegal. De echtgenoot van Banel komt te overlijden en de traditie bepaalt dat zijn broer Adama het moet overnemen. Aangezien Banel al jaren verliefd op hem is, lijkt dit in eerste instantie een fijn idee. Al snel blijkt het leven in het dorp nog niet zo gemakkelijk voor de kersverse geliefden.

2. Bonnard, Pierre et Marthe

Schilder Pierre Bonnard heeft een nieuwe muze, Marthe. Na hun ontmoeting verhuist het paar naar een afgelegen huis aan de Seine, ondanks zorgen van Bonnards artistieke kring over Marthes invloed. Hun liefdesverhaal krijgt een wending door de komst van een jonge kunstenares, wat leidt tot een beslissend moment in hun relatie. Deze film is gebaseerd op het leven van de Franse kunstschilder Pierre Bonnard.

1. Les Misérables (re-release)

Les Misérables schitterde in 2012 in de bioscoop en is voor even terug op het witte doek. De film heeft rollen voor Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne én Helena Bonham Carter, dus alleen voor de geweldige cast is hij (opnieuw) een bezoekje aan de bioscoop waard. Het verhaal draait uiteraard om Jean Valjean, die wordt opgejaagd door de meedogenloze agent Javert.

→ Liever vanaf de bank kijken? Bekijk Les Misérables direct op Pathé Thuis 🍿

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Veel liefhebbers kijken waarschijnlijk ook graag vanuit hun eigen thuisbioscoop naar films. Benieuwd welke films afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Uiteraard houden we je ook altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsissen: The Searchers, Periscoop Film, Gusto Entertainment, Bantam Film, Cherry Pickers Filmdistributie, Imagine Filmdistributie Nederland en Universal Pictures International

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.