Halve finale Spanje – Nederland (V): live kijken op tv en online | Vrijdag 23 februari 2024 | Women’s Nations League

Yes! De Oranje Leeuwinnen zijn er na de zenuwslopende wedstrijd tegen België erin geslaagd om groepswinnaar van de Women’s Nations League te worden. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze vanavond de halve finale van de Oranje Leeuwinnen tegen Spanje op tv en online kijken kunnen op vrijdag 23 februari 2024 om 21:00 uur Nederlandse tijd. Als de ploeg van Andries Jonker wint, plaatsen zij zich voor de Olympische Spelen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de match eventueel ook vertoont.

Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor de halve finale

De afgelopen maanden zijn de Oranje Leeuwinnen druk bezig geweest zich te plaatsen voor de final four van de Women’s Nations League. Het internationale kampioenschap wordt al een aantal jaar voor mannen georganiseerd. Dit seizoen vindt echter de eerste editie voor vrouwen plaats. De groepsfase startte op 21 september. Aan het toernooi doen in totaal 51 landen mee.

Nederland kwam samen met Spanje, Noorwegen en Denemarken in pot twee van divisie A terecht. Uit elke pot wordt een land getrokken voor de poules tijdens de eerste ronde van de Women’s Nations League. De ploeg van Andries Jonker is tijdens de loting in groep 1 terechtgekomen, waarbij het moest strijden tegen 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland (pot 1), 🇧🇪 België (pot 3) en 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland (pot 4).

De groepswinnaar plaatst zich voor de halve finales. Het is van groot belang deze te winnen, want de twee finalisten kwalificeren zich voor de Olympische Spelen. Na een zenuwslopende reeks is de ploeg van Andries Jonker erin geslaagd om de poule te winnen. Zij nemen het op tegen Spanje. De andere halve finale wordt door Frankrijk en Duitsland gevoetbald.

Waar kan ik de halve finale van de Oranje Leeuwinnen uit de Women’s Nations League tegen Spanje op tv en online kijken?

Het Nederlands elftal neemt het tijdens de halve finale uit de Women’s Nations League op tegen Spanje. Net zoals de andere wedstrijden uit de groepsfase, wordt ook deze match op tv door de NPO uitgezonden op het derde kanaal (NPO 3). Doordat de wedstrijd tussen Spanje en Nederland direct op televisie te volgen is, kun je het gehele duel via NLZIET online volgen.

👉 Ga direct naar de wedstrijd Spanje vs. Nederland bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meest recente wedstrijd tegen Spanje

De Oranje Leeuwinnen hebben nog een appeltje te schillen met Spanje. Zij stonden namelijk voor het laatst tegen over elkaar tijdens de kwartfinale op het WK Voetbal voor vrouwen. In de 81e minuut kwam Spanje op 1-0 voorsprong, maar in de 91e minuut maakte Stefanie van der Gragt de gelijkmaker. Verlenging was nodig, maar helaas scoorden de Spaanse vrouwen in de 111e minuut de 2-1. Dit werd tevens de eindstand.

De ploeg van Andries Jonker zal erop gebrand zijn revanche te nemen en zo deelname aan de Olympische Spelen veilig te stellen. Mocht Nederland niet winnen, dan is er eventueel nog een kans. Als Frankrijk namelijk van Duitsland wint, verschuift het ticket van het gastland door naar de winnaar van de troostfinale. Het Franse vrouwenelftal is namelijk als gastland al automatisch gekwalificeerd.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.