Geprezen horrorfilm ‘Nanny’ nu online te zien

Op zoek naar een griezelige film om tijdens deze koude en donkere dagen te kijken? Amazon Prime Video heeft vandaag de geprezen horrorfilm Nanny aan haar aanbod toegevoegd. De hoofdrol wordt gespeeld door Anna Diop, die je eerder misschien wel voorbij hebt zien komen in Jordan Peele’s Us.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat horrorfilm ‘Nanny’ over?

De psychologische horrorfilm Nanny vertelt het verhaal van de Senegalese immigrant Aisha, die als nanny werkt voor een bevoorrecht stel in New York City en daarvoor een hele hoop heeft moeten opgeven. Zo is haar zoontje achtergebleven in haar thuisland, al hoopt Aisha snel genoeg geld te verdienen om ook hem naar Amerika te kunnen halen. Het wordt echter steeds duidelijker dat een gewelddadige aanwezigheid probeert haar American dream te dwarsbomen.

De film werd geregisseerd door Nikyatu Jusu en viel een paar maanden geleden op het Sundance Film Festival in de prijzen. Critici zijn dan ook erg enthousiast over de horror, die op de Tomatometer van recensiewebsite Rotten Tomatoes 88% en een gemiddelde van een 7 scoort. Dat belooft veel goeds! Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘Nanny’ is sinds 16 december te zien op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video wist de uitzendrechten van de film binnen te slepen en heeft hem op vrijdag 16 december 2022 aan haar aanbod toegevoegd. Vandaag is ook Modern Love Amsterdam in première gegaan op de streamingdienst. Deze nieuwe Nederlandse serie, die gebaseerd is op het Amerikaanse kijkcijferkanon Modern Love met Tina Fey en Anne Hathaway, volgt zes uiteenlopende verhalen over de liefde en biedt een podium aan een hoop bekende acteurs van eigen bodem, onder wie Fedja van Huêt, Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven.

In december komen er nog veel meer nieuwe films en series naar de streamingdienst. Zo staan onder meer de film The Unbearable Weight of Massive Talent (met én over Nicolas Cage) en een gloednieuw seizoen van Tom Clancy’s Jack Ryan op het programma.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Amazon Prime Video maand.

Meer informatie over de film

In deze psychologische horrorfilm wordt Aisha, een vrouw die recentelijk geëmigreerd is vanuit Senegal, ingehuurd om zorg te dragen voor de dochter van een welvarend stel. Na haar aankomst begint een gewelddadige aanwezigheid zowel haar dromen als haar realiteit binnen te dringen, wat een bedreiging vormt voor de Amerikaanse droom die ze nauwgezet aan het samenstellen is.

TitelNanny
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 37 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Drama
RegisseurNikyatu Jusu
CastAnna Diop, Michelle Monaghan, Sinqua Walls, Morgan Spector, Rose Decker, Leslie Uggams, Olamide Candide-Johnson, Jahleel Kamara, Princess Adenike, Mitzie Pratt, Keturah Hamilton

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.