Amazon Prime Video deelt datum en eerste beeld van The Lord of the Rings-serie

Lord of the Rings-fans wachten inmiddels al jaren op de lancering van de veelbelovende serie die Amazon Studios gaat produceren. Inmiddels is het eerste beeld naar buiten gekomen en weten we wanneer we de lancering kunnen verwachten. Hieronder lees je wat we tot nu toe weten van het nieuws, de release datum en de trailer van The Lord of the Rings seizoen 1 op Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat het verhaal van The Lord of the Rings over?

De serie The Lord of the Rings wordt een episch drama dat zich afspreekt tijdens de zogeheten ‘Age of Númenor’ (ook bekend als de ‘Second Age’). Dit is een 3441 jaar-durende periode die enkele duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien’s ‘The Hobbit’ en ‘The Lord of the Rings’ in de tijdlijn valt. Hierin komt een combinatie voor van oude bekende personages en nieuwe karakters. Zij zullen de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde.

Jaar: 2021
Soort: Serie
Categorie: Avontuur, Fantasy
Duur: 1 seizoen
Makers: Patrick McKay, John D. Payne
Cast: Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin
Kijken: Bekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Wanneer komt The Lord of the Rings seizoen 1 op Amazon Prime Video?

In een tweet van het officiële serie-account @LOTRonPrime deelden de makers het eerste beeld van de serie en werd daarbij de release datum bevestigd van seizoen 1. Ze schreven: “Op 2 september 22 begint een nieuwe reis.”

→ Alle films van The Lord of the Rings vind je hier 🍿

Komt er een The Lord of the Rings seizoen 2 of is S1 het laatste seizoen van de serie?

Goed nieuws, want inmiddels al twee jaar geleden was bij Deadline te lezen dat de serie niet één enkel seizoen zou krijgen, maar een tweede set afleveringen op het programma stonden. Dat is fijn voor wie niet te lang wil wachten tussen de lancering van seizoen 1 en seizoen 2.

Welke teaser of trailer is er al van The Lord of the Rings seizoen 1?

Helaas is er op het moment van schrijven nog geen trailer van de LOTR-serie beschikbaar. Wel kun je alvast de trailer van de films kijken om in de stemming te komen.