Nostalgisch programma ‘Te Land, ter Zee en in de Lucht’ keert op deze datum terug op tv

Wie kent het programma Te Land, ter Zee en in de Lucht niet? In het nostalgische tv-programma proberen deelnemers in zelfgemaakte voertuigen een parcours af te leggen. Vaak met een nat pak tot gevolg. De laatste aflevering verscheen in 2011. Goed nieuws, want het programma keert dit jaar in een modern jasje terug op tv en NLZIET. Dit nieuws maakte Ruben Nicolai bekend tijdens het programma Beste Kijkers. We vertellen je alles over de datum en wat je van het nieuwe seizoen kunt verwachten.

→ Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Volop nostalgie in ‘Te Land, ter Zee en in de Lucht’

Bij veel mensen zal het tv-programma Te Land, ter Zee en in de Lucht een belletje doen rinkelen. De eerste aflevering verscheen in 1973 op tv onder de naam Vlieg er eens uit. Vijf jaar later ging de klassieker verder onder de huidige naam. In het programma proberen deelnemers met een zelfgemaakt voertuig een parcours af te leggen. Aan het einde van deze route moet er meestal een bel worden geluid. Kandidaten kunnen binnen verschillende categorieën in de prijzen vallen. Zo is er een prijs voor de snelste en de origineelste deelnemers. Zelfs de grootste pechvogel krijgt een prijs uitgereikt.

Tv-programma keert in 2024 terug

Het programma is in de loop der jaren door heel wat namen gepresenteerd. Zo lag de presentatie in handen van onder anderen Willem van Kooten, André van Duin, Jack van Gelder en Ron Boszhard. Voor de nieuwe reeks wordt het spreekwoordelijke stokje overgedragen aan Ruben Nicolai (The Masked Singer). Dit nieuws maakte hij zelf bekend in het tv-programma Beste Kijkers. Hij zei het volgende:

🗣️ “Ik mag hier vertellen dat RTL 4 aankomende zomer in de Efteling vier afleveringen gaat opnemen van Te land, ter Zee en in de Lucht.”
— Ruben Nicolai, presentator

De presentator was overigens zelfs al eens te zien in het programma. In 2007 deed hij samen met Sander Lantinga mee als deelnemer voor het programma Try Before You Die. Ruben Nicolai staat er echter niet alleen voor, want ook Gerard Joling is van de partij. Aan hem de taak om het startsein voor alle kandidaten te geven.

Wanneer komen de nieuwe afleveringen op tv?

Het nostalgische tv-programma wordt dus in een modern jasje gestoken. Wel moeten we nog even geduld hebben. De opnames vinden namelijk deze zomer in de Efteling plaats. Deze locatie stond al eerder decor voor alle hilarische taferelen tijdens Te Land, ter Zee en in de Lucht. Op zaterdag 31 augustus 2024 om 20:00 uur verschijnt de eerste aflevering op tv op RTL 4. In totaal zal het seizoen uit vier afleveringen bestaan.

Oude afleveringen terugkijken

Voor wie alvast in de stemming wil komen is er goed nieuws. Alle oude afleveringen zijn namelijk terug te kijken via NLZIET. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis. ➡️ Ga direct naar Te Land, ter Zee en in de Lucht bij NLZIET.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.