Koningsdag tv-gids: deze programma’s kijk je op zaterdag 27 april 2024

Aankomend weekend is het weer tijd voor Koningsdag. Nadat je gezellig de markt hebt afgestruind of hebt staan feesten is het tijd om neer te ploffen op de bank. Gelukkig is er op deze feestelijke dag genoeg op tv te kijken. Om direct op de hoogte te zijn, presenteren we de Koningsdag tv-gids met alle programma’s die jij zaterdag 27 april 2024 kunt kijken. We zetten ze in onderstaand overzicht op een rij.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Programma’s op tv op Koningsdag (zaterdag 27 april 2024)

1. NOS Koningsdag 2024 – 10:45 uur (NPO 1)

We starten de dag om 10:45 uur op NPO 1. Daar wordt de optocht van koning Willem-Alexander, zijn gezin en familie uitgezonden. Dit keer viert de koning zijn verjaardag in Emmen. Aan het begin van de dag wordt de familie begeleidt door een peloton wielrenners. Op het startpunt van de route barst het feest los, want daar zal oud-winnaar van Tribute – Battle Of The Bands Bouke Scholten voor een muzikaal optreden zorgen. Ook gaat het gezin naar dierentuin Wildlands en eindigt het feest met een optreden van Daniel Lohues en zijn band. De uitzending eindigt om 13:23 uur.

2. Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk – 13:35 uur (NPO 1)

Blijf vooral hangen op NPO 1, want na het feestje in Emmen viert Omroep MAX zoals altijd Koningsdag met een speciale uitzending. Live vanaf Paleis Soestdijk ontvangt Jan Slagter verschillende gasten. Onder andere Buddy Vedder en Aruna (winnares Heel Holland Bakt) schuiven aan. Marco Schuitmaker en April Darby zorgen voor de optredens. Het programma gaat om 13:35 uur van start.

3. Het Koningsdagconcert – 20:25 uur (NPO 2)

De koning sluit zijn verjaardag op muzikale wijze af in Emmen. Daar bezoekt hij samen met zijn gezin het Koningsdagconcert. De muzikale barst los om 20:25 uur op NPO 2. Speciaal voor zijn verjaardag organiseert de vorst samen met Máxima het evenement. Zij zullen samen met mensen die betrokken zijn bij de organisatie en zich inzetten voor muziek en muziekonderwijs in Zuidoost-Drenthe gaan genieten van verschillende optredens. Onder andere Calefax Rietkwintet, harpist Remy van Kesteren, zangeres Rosa da Silva en het Animato Kwartet zullen deze avond te zien zijn.

4. Popquiz Oranje – 20:29 uur (NPO 1)

Een quiz kan uiteraard niet op tv ontbreken. Speciaal voor Koningsdag is de Popquiz Oranje om 20:29 uur op NPO 1 in een feestelijk jasje gestoken. Onder leiding van Thomas van Luyn en Leo Blokhuis nemen drie teams van twee BN’ers het tegen elkaar op. Boris van der Ham en Eva Koreman, Kees van Amstel en Andries Tunru, Diggy Dex en Welmoed Sijtsma krijgen allerlei vragen over de Nederlandse muziek voorgeschoteld. Van de jaren 60 tot nu, allerlei genres komen voorbij.

5. 538 Koningsdag 2024 – 12:00 uur (SBS6)

Om in de muzikale sferen te blijven wordt om 12:00 uur het festival 538 Koningsdag uitgezonden. Radio 538 viert vanaf het Chasséveld in Breda deze feestelijke dag. Davina Michelle, Di-rect, Douwe Bob, FLEMMING, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Krezip, Kriss Kross Amsterdam, Chef’Special en Bankzitters zullen het podium betreden en voor spetterende optredens zorgen. Het festival is tot en met 17:00 uur te volgen.

6. Make Up Your Mind – 20:30 uur (RTL 4)

Naast alle feesten rondom Koningsdag staat ook de ‘second-chance’ halve finale van Make Up Your Mind op het programma. Van de vijf deelnemers gaat één Queen nog door naar de finale. Deze wordt een week later uitgezonden. Om 20:30 uur op RTL 4 is de halve finale te zien.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.